Cikkek

Csereutak

Belegondoltál valaha abba, hogy a mi kis vasutunkon kívül még van nagyon sok olyan hely, ahol szintén gyerekek látják el a szolgálatot? Bizonyára igen. Na de, abba belegondoltál, hogy esetleg te is kipróbáld magad más körülmények, kihívások között, megismerve az ottani világ sajátosságait?

Most nyáron lehetőséged nyílhat rá. Ha szeretnél egy nagyon jó csapatnak a részese lenni vagy nagyon sok maradandó élményt, esetleg új barátokat szerezni, vagy csupán bejárni egy ismeretlen ország utcáit, megtekinteni a nevezetességeit, akkor a lehetőség adott, beszéld meg a szüleiddel és jelentkezz még ma!

Személy szerint én még nem vettem részt egy csereúton sem, de tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon jó érzés hallani, akár olvasni a hazaérkező pajtások, kísérők élménybeszámolóit, ami rögtön arra sarkallja az embert, hogy a következőn neki is mindenképp ott kell lennie. A külföldi kollégáink – ha lehet így neveznem őket – nagyon sok szeretettel várnak minket minden évben és próbálják maradandóvá tenni látogatásunkat.

Viszont, ha megengeditek, még megosztanék veletek pár hasznos információt.
Idén Németország három városába van lehetőségünk ellátogatni, a következő időpontokban:

Berlin: július 16 – július 22.
Kísérő iFivezetők: Szurduk Dóra és Gerő Bence
Drezda: június 29 – július 7.
Kísérő iFivezetők: Vági Edina és Ernyei Dániel
Cottbus: július 29 – augusztus 5.
Kísérő iFivezetők: Erdélyi Dóra és Gyulai Zsófi

Most jön egy kis rossz hír is, sajnos, mint tudjátok, nem mindenkit tudunk magunkkal vinni erre a kis kiruccanásra. A résztvevőket meghatározott követelmények alapján választjuk ki. A szempontok a következőek: életkor, szolgálatok száma, szakmai tudás, szakmai versenyen való részvétel, közösségi életben való aktivitás.

Kicsit akkor most beszéljünk a költségekről is! A cottbusi és drezdai csereutak ára 80.000 Ft, a berlini út ára pedig 100.000 Ft. Természetesen az ár tartalmazza az utazás, a szállás, az étkezés, illetve az egyéb programok költségeit.

Jelentkezni május 10-ig lehet az austausch@gyermekvasut.hu e-mailcímen!

Most zárom soraimat, remélem, így a cikk végére megjött a kedved, hogy részt vegyél ebben a hatalmas kalandban.

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .