Cikkek Érdekesség Tanfolyam

Amit tudnod kell a helyismeretpróbáról

Hallottál róla, hogy most szombaton (05.26.) lesz a helyismeretpróbád, de nem nagyon tudod, hogy ott mi is fog történni? Akkor most ebben a cikkben elolvashatod!

 

Az elején egy átlagos tanfolyamnak fog tűnni, mert ugyanúgy a Széll Kálmán téren fogunk találkozni és onnan villamossal fogunk felmenni a Hűvösvölgybe. Miután megérkezünk, ketté fog oszlani a banda és az egyik fele nyakkendőt tanul meg megkötni, amíg a másik fele F.2. nagydolgozatot fog írni, amire reméljük, hogy már mindenki nagyon készül. Természetesen cserélni is fognak majd. Ezután fel fogunk vonatozni Szépjuhásznéra, ahol elkezdődik a program izgis része. Innen fognak elindulni a csapatok Hűvösvölgy felé az erdőben (és figyi, most jön a legjobb) ifik nélkül. Nyugi, az egész út ki lesz táblázva, hogy merre kell menni, szóval nagyon nehéz lenne eltévedni. Az erdőben pontokkal fogtok találkozni és egy-egy ilyen ponton ifik fognak állni. Nyolc darab ilyen ponton fogtok megállni és minden pont egy-egy Gyermekvasút vonalán található állomást vagy megállóhelyet fog képviselni. Pluszba lesz egy, ahol mindenféle alap kérdéseket fognak kérdezni a felnőttek. A ponton a megfelelő állomáshoz tartozó helyismeret kérdésekből fogtok jegyet kapni. Minden ponton kaptok jegyet és ennek a nyolc jegynek az átlagából fog kijönni a helyismeret vizsgajegyetek. Miután mindenki épségben megérkezett Hűvösvölgybe, ebédelni fogunk. Ebéd után jöhetnek az utolsó játékok közösen az osztályoddal és utána jön meg egy izgalmas napi pontunk, amikor ugyanis ki fog derülni az, hogy melyik osztály nyerte meg a házkupát. Remélem, már mindenki izgul érte. Ha megtudtuk, ki a szerencsés nyertese a házkupának, utána jöhet az avatáspróba. Június 9-én titeket és a 60.tanfolyam sikeresen levizsgázott gyerekeit gyermekvasutassá fogunk avatni, de hogy az tökéletesen menjen, előtte fogunk egy avatási próbát rendezni a 60.tanfolyam gyerekeivel együtt. Ezután már kicsit szomorúbb része fog jönni a napnak, hiszen utoljára megyünk le együtt a Széll Kálmán térre és utoljára fogunk együtt elköszönni. Legközelebb ezután csak a vizsganapokon fogunk találkozni, amikhez tippekről, trükkökről egy későbbi cikkünkben olvashattok, de addig is jó felkészülést kívánunk mindenkinek!

Puszi és drukkolunk: a 61. tanfolyam ifivezetői

Nagy Ivett

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .