Gyermekvasút Vasúton

GYMAEF 2.0.0

GYMAEF 2.0 kezelőfelület

A napokban újra üzembe állnak a GYMAEF jegykiadó gépek, a program módosult és a jegyek nyomtatási képe is megváltozott.

Nézzük, milyen újdonságokat hoz a gyermekvasutas pénztárosok számára a 2.0.0 programverzió!

A jegyszerkesztő felületen már minden állomáson 8 jegyfajta választható ki, az A1-A8 gombok aktívak csak. A kosár kinyomtatása után automatikusan megnyílik a visszajáró kérő ablak, tehát a gép nem felejti el a kosár végösszegét. Ha nem szeretné a pénztáros a géppel kiszámoltatni a visszajárót, akkor az ablakot az ESC vagy ENTER gombbal, vagy kiikszeléssel el lehet tüntetni. Ha már eltüntettük a visszajáró kérő ablakot, de mégis szeretnénk az előző kosár végösszegével számolni, akkor az a CTRL+zöld gomb kombinációval előhívható addig, amíg újabb kosarat nem nyitunk.

A kinyomtatott jegyek fejlécén ugyanazok a grafikák láthatóak, melyek a bárcajegyeken és a díjszabási hirdetményeken is a különböző jegyfajtákat jelölik. A menetjegyek bal felső sarkában 1-es szám, az átszállójegyeken bal oldalon 1-es, jobb oldalon pedig 2-es szám található ugyanúgy, mint a bárcajegyeken. A külföldi utasok számára örömteli, hogy a jegyeken a magyar mellett angolul is olvashatóak az információk. Az átszállójegyeken és a Családi napijegyen az aznapi utolsó vonatok végállomási indulása is szerepel.

A csoportos jegyeken már nincs feltüntetve a viszonylat. A korábbi Engedély jegy új neve Utazási engedély.

A gyakorló üzemmódban kinyomtatott érvénytelen jegyek fejléce jegyfajtától függetlenül egyforma.

2018 végére várható, hogy a nyomtatáshoz használt alapjegy is megújul.

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .