Gyermekvasút Hírek Tanfolyam

Ismét: Legyen ő is!

Legyél te is gyermekvasutas!

Hűséges olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy januárban versenyt hirdettünk a csoportok között, a győztes pedig egy kívánságszolgálattal gazdagodott. Jó hírünk van mindenkinek: a versenyt újra meghirdetjük!

Az apropó nem változott: hamarosan kezdetét veszi a 62. Gyermekvasutas Tanfolyam, vagyis újabb ifjoncok kapnak lehetőséget, hogy csatlakozzanak a Gyermekvasúthoz – amiről mi tudjuk a legjobban, mennyire jó dolog is. Bízunk benne, minél többekhez eljut a hír, és minél több mosolygó arc jelenik majd meg október 6-án reggel 9 órakor Hűvösvölgyben.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy nincs hitelesebb reklámunk nálatok, gyermekvasutasoknál. Éppen ezért újra meghirdetjük a versenyt: amelyik csoportból a legtöbb új tanfolyamost hozzák, egy kívánságszolgálatot kap ajándékba! Kistesók, osztálytársak, rokonok, ismerősök: meséljétek el, mennyire jó vasutasnak lenni, hogy megjöjjön az ő kedvük is!

Némi bátorításért és iránymutatásért talán érdemes feleleveníteni a GYVTV korábbi videóját az előző versenyről (a dátum persze nem aktuális a videóban, de a többi nem vesztett relevanciájából):

Jelentkezni az Alagút portálon lehet

A fent meghirdetett verseny természetesen semmilyen módon nem befolyásolja a tanfolyamra való jelentkezés feltételeit (forrás: gyermekvasut.hu):

  • A jelentkező az általános iskola negyedikötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba jár. A jelentkezésnél továbbra sem a gyerekek életkora számít, hanem az, hogy hányadik osztályba járnak. Az évvesztességnek sincs jelentősége.
  • A jelentkező tanulmányi átlaga legalább 4,0. Ettől eltérést csak a készségtárgyak esetében engedélyezünk akkor, ha a nélkülük számított átlag a 4,0-et eléri.
  • A gyermekorvos egy egyszerű vizsgálat alapján a jelentkezőt alkalmasnak találja a gyermekvasutas szolgálatra. Ha a háziorvos a vizsgálattól elzárkózik, kérjük, hogy a szülő töltse ki az egészségügyi nyilatkozat minden rovatát – „Jelentkezési lap 4. oldal”.
  • A jelentkező szülei gyermekük jelentkezéséhez hozzájárulnak, elfogadják a Gyermekvasút foglalkoztatási rendszerét és szabályait, a Szülői nyilatkozatot aláírják – „Jelentkezési lap 1. és 2. oldal”
  • Iskolaigazgatója és osztályfőnöke hozzájárul, hogy jelentkezzen gyermekvasutasnak – „Jelentkezési lap 3. oldal”. (ezen a lapon igazolja az iskola a tanulmányi átlagot hivatalosan is).

A felvétel jelentkezési sorrendben történik. A létszám betöltése után további jelentkezéseket nem tudunk fogadni.

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .