Cikkek Érdekesség Kultúra

Ültess a szobádból!

Modern korunk egyik legnagyobb problémája a mértéktelen erdőirtás. Az autópályákért, városokért, gyárakért értékes erdők ezreit pusztítjuk el nap mint nap. Elég elszomorító az adat, miszerint Brazíliában például évente több mint egy negyed Magyarországnyi erdőt irtanak ki.

De semmi okunk csüggedni, hiszen most lehetőségünk nyílik a saját számítógépünk előtt ülve javítani a helyzeten. Létezik ugyanis egy ingyenes internetes bővítmény, amivel a Google-hoz hasonlóan kereshetsz bármit az interneten, de közben támogatod az erdőket is.

Na de lássuk hogyan is működik. Az Ecosia működése szinte teljesen megegyezik az általatok ismert keresőmotorokkal (itt is tudtok képeket, videókat, egyebeket keresni), de a ti kattintásaitokból befolyó bevétel 80%-át arra fordítják, hogy a világ tíz különböző országában erdőket telepítsenek belőle. Eddigi működésük során több mint 37 millió fát ültettek el, és ez a szám egyre gyorsabban növekszik. Tehát ha te is szeretnél teljesen ingyen, a hétköznapjaidban hozzájárulni bolygónk egészségéhez nincs más dolgod mint ellátogatni ide és hozzáadni („add”) a bővítményt a böngésződhöz.

Mentsd meg te is a bolygónkat! ?

Címkék

Lugosfalvi Leó

Pajtás: 48. tanfolyam, X. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, I. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .