Cikkek Egyéb Gyermekvasút Hírek Vasúton

Gyermekvasutasok csapata győzött a BKV közlekedéstörténeti versenyén

Nyolcadik alkalommal rendezte meg közlekedéstörténeti vetélkedőjét a BKV Zrt. Az idei versenyen kiemelt hangsúlyt fordítottak arra, hogy 50 éve, 1968. január 1-jén alakult meg a Budapesti Közlekedési Vállalat. A társaság több, korábban önállóan működő közlekedési cég: a Fővárosi Villamosvasút, a Fővárosi Autóbuszüzem, a Budapesti Helyi Érdekű Vasút és a Fővárosi Kishajózási Vállalat összevonásával született meg, amelyekhez 1973-ban új ágazatként a metró is csatlakozott.

A közlekedéstörténeti versenyre felső tagozatosokból álló csapatok jelentkezhettek, idén 103 csapat nevezett. Az első fordulóban írásbeli feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. A 6 legjobb csapat részvételével a döntőre 2018. november 30-án került sor a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, ahol a vállalat elmúlt 50 évét bemutató időszaki kiállítás is megtekinthető. Igen szoros versenyben végül a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi  Gyermekvasút csapata győzött. A sikerhez gratulálunk a XII. csoport 3 tagjának: Gulyás-Balla Márknak, László Bálintnak és Kiss Botondnak.

A gyermekvasutasok közlekedési területen való elhivatottságát mutatja, hogy nemcsak a Gyermekvasút által nevezett csapatban, hanem a döntőbe bejutott másik két iskola csapatában is találkozhattunk gyermekvasutasokkal.

 

 

 

A csapat sikeres szereplését tanúsító oklevél a Gyermekvasút Múzeumába kerül.

 

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .