Cikkek Érdekesség NVP Programok

Ki mit tud? – Most mutasd meg magad!

Pontosan 66 évvel ezelőtt, 1953. január 23-án döntés születik az első magyar televízió elindításáról.

Pontosan 22 évvel később, 1975-ben Kovács Kati és Katona Klári egyszerre nyerik meg a Magyar Rádió Made in Hungary névre hallgató tehetségkutató versenyét.

Pontosan 22 évvel azután, 1997-ben egy időben alakul meg az RTL Klub és a TV2.

De hogy jön ez ide??? Talán most, elsőre olvasva, úgy gondolod, kedves olvasóm, hogy ebben a cikkben teljesen értelmetlenül fogok felsorakoztatni a magyar televízió szempontjából bár igenis fontos, de a mi vasutunk oldaláról nézve teljesen lényegtelen információkat. De ahelyett, hogy elhamarkodottan ítélnél, inkább olvasd tovább, ígérem, megmagyarázom!

A megoldás talán nem is olyan bonyolult, mint elsőre azt gondolnátok. Szemfülesebb olvasóimnak talán már feltűnt, hogy minden fentebb felsorolt évszám között pontosan huszonkét év telt el. Akik pedig nem csak a múltban, hanem valamelyest a jelenben is jártasak, sőt, még matematikából se utolsók, kiszámolhatják, hogy az 1997 és 2019 között eltelt idő is pontosan 22 év. És akár hiszitek, akár nem, itt van a kutya elásva. Nem is tudom, hogy az oly sokszor emlegetett véletleneknek vagy valami egészen másnak tudható-e be, de a világ sorsszerűsége, hogy 2019-ben is valami nagy dolog készülődik. Mégpedig nem is akármi.   

Örömmel jelenthetem be ugyanis, hogy 22 évvel az RTL Klub és a TV2 megalakulása, 44 évvel Kovács Kati és Katona Klári győzelme és pontosan 66 évvel a Magyar Televízió megalakulása után, 2019-ben az Adásszünet NVP alatt megrendezésre kerül az országos szintű Ki mit tud? tévés vetélkedő!

A tehetségkutató selejtezőire bárki jelentkezhet, szóval, ha úgy érzed, hogy megmutatnád tehetségedet a világ előtt, ne fogd vissza magad! A vetélkedőre bármilyen műsorszámmal készülhetsz, felléphetsz egyénileg, illetve csapatostul is, az egyedüli megkötés, hogy produkciód ne haladja meg az 5 percet.

Gondolom, ebből már kitaláltátok, de azért leírom, hogy a Ki mit tud? vetélkedő kétfordulós lesz. Első alkalommal a selejtezőkön mutathatjátok meg tudásotokat stábunk, illetve kameráink előtt. Ezt követően műsoraitok felkerülnek a sihuhu-ra, ahol a közönség online szavazhat kedvenc produkcióira. A közönség által megszavazott első 5 helyezett jut tovább a második fordulóba, vagyis a döntőbe. Ez a márciusi Adásszünet NVP-n kerül megrendezésre immár nagy közönség előtt. Így, amellett, hogy mindenkit elkápráztathattok tudásotokkal, egy csapásra ismertté is válhattok!

A cikk végére hagytam a legfontosabb információkat, mégpedig az előselejtezők időpontját, ugyanis kettő lesz (nyugi, ezek közül csak az egyikre kell jelentkezned/tek):

Az elsőt február 22-én, míg a másodikat február 23-án délután 16:00 – 19:00 között tartjuk a hűvösvölgyi Gyermekvasutas otthon egyéni stúdiójában. A meghallgatáshoz előzetes regisztráció szükséges, többek között azért, hogy ha jöttök, rögtön tiétek lehessen a terep, ne várakozással teljen az idő.  Jelentkezni február 15-ig az alábbi rövid kérdőív kitöltésével tudtok:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchw4H6icfKhkm_0Zcrr8xhQ-zilHbIe7r7RX80M_t97YgYFQ/viewform?usp=sf_link

Ha szeretsz szerepelni, ha úgy gondolod, hogy van, amit szívesen megmutatnál másoknak, vagy ha csak van kedved kipróbálni, hogy milyen a kamerák elé állni, itt a helyed! Jelentkezz, és most mutasd meg magad!

Horváth Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam, XIV. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, IV. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .