Cikkek Egyéb Érdekesség Kultúra

A Guinness Gyöngyei

Bizonyára mind hallottatok már a Guinness rekordok könyvéről, ha máshonnan nem, akkor a segédlet 35. oldaláról.

Az első Guiness Rekordok Könyve 1955-ben jelent meg, Sir Hugh Beaver kezdeményezésére, 1998-ban pedig már TV műsorban tudták magukat a vállalkozókedvű emberek megmutatni. Először az ember által felállított rekordokra koncentráltak például a súlyemelés, vagy kislabda dobás. Később kerültek bele állatok által felállított világrekordok is, mellettük pedig egyre őrültebb emberi teljesítmények is megjelentek. Ebből szedtem nektek most össze párat.

A legmesszebbre spriccelt tej.

Mehmet Yilmaz éppen úszott pár barátjával, amikor észrevette, hogy az orrán véletlenül felszívott víz a szemén jött ki. Ezen felbuzdulva otthon kísérletezett ezzel az új szuperképességével, és rájött, hogy igen messzire el tudja spriccelni az orrán beszívott folyadékot a szemén keresztül. Ezt végül a Guinness Rekordok műsorában is bemutatta, ahol a tejet 279,5 centiméterre tudta eljuttatni, amivel jelenleg is ő tartja a rekordot.

A világ leghosszabb körmű nője.

A texasi Ayana Williams már több mint 20 éve növeszti a körmeit. Az egész egy baráti fogadással kezdődött, miszerint meg kell növesztenie a kezén a körmöt 3 inch hosszúra (ez kb. 7.5 centi). Amikor körmei elérték ezt a hosszúságot, nem vágta le őket, hanem a mai napig növeszti. Érdekes, hogy így is teljes életet tud élni, főz, olvas, vezet.

Legtöbb szájban lévő skorpió

Egy férfi egy kosár skorpióval sétált be a 2001-es Guinness TV adásába. Az volt az őrült célja, hogy minél többet a szájában tartson tíz másodpercig. A műsor előtt még gyakorolt is, de a TV-ben használtnál kisebb skorpiókkal. Sikerült beírnia magát a nagy könyvbe, hiszen 21 darab skorpiót vett a szájába. A mutatvány után azt nyilatkozta, hogy a skorpiók nagyon felsértették a száját. Szerencsére annyi esze volt, hogy a választott állatoknak a mérge nem halálos.

Legnagyobb ugrás síelés közben

Jammie Pierre, a hivatásos extrém síelő arról volt híres, hogy sízés közben magas sziklákról ugrál le. Úgy döntött, felállítja a magasság új rekordját, ezért 2006-ban az Egyesült Államokbeli Wyomingban, egy 255 láb (kb.78 méter) magas szikláról síelt le. Erről egy videót is meg tudtok nézni: https://www.youtube.com/watch?v=-RYkapHBVs8

2008-ban egy férfi véletlenül leesett egy 351 láb (kb. 110 méter) magas szikláról, és túlélte, ám ez véletlen volt, ezért Jammie megtarthatta rekordját.

A legnehezebb méhtakaró emberen

A kínai Ruan Liangming arra szánta el magát, hogy rajta legyen a legnagyobb tömegű méhtakaró, ezzel beírva magát a Guinness Rekordok Könyvébe. Körülbelül 637 ezer méh volt rajta, ami összesen kb. 63,7 kilogrammot jelent. Érdekes, hogy Ruant egy méh sem csípte meg. Erről a próbálkozásról is találhattok videót: https://www.youtube.com/watch?v=izDNnfUkTBw

A legtöbb üveglap áttörése 1 perc alatt

Mike O’Hearn 2012-ben a Guinness TV-ben 1 perc alatt 18 edzettüveg-lapot tört át amerikai focista védőfelszerelésben, de a mutatvány még így is rendkívül veszélyes volt. Amikor az edzett üveg széttörik, nagyon sok apró szilánkra esik szét, amik Mike-nak akár egy végtagjába is kerülhettek volna. Ezenkívül, amikor nem sikerül elsőre összetörni az üveget, az olyan, mintha egy falba szaladnátok bele.

Később Mike megdöntötte a saját rekordját, és 19 lapot tört át 1 perc alatt. Természetesen videó erről is van: https://www.youtube.com/watch?v=qUtZ3LpA_08

A legfurcsább étrend

Michel Lotito szájában 9 éves korában eltört egy üvegdarab, amit ő minden további nélkül lenyelt, és megemésztett. Azóta különböző fémeket, gumit és üveget evett, mindenféle utóhatás nélkül. Egyszer – bár 2 évébe telt – megevett egy egész repülőgépet. Ezenkívül elfogyasztott élete során 18 darab biciklit, 15 bevásárló kocsit, 7 televíziót, 6 csillárt, 2 ágyat, 1 pár sílécet, és még sok hasonló finomságot. 2007-ben teljesen természetes módon halálozott el.

Legnyúlósabb bőr

Képtalálat a következőre: „garry turner”

Gary Turner egy különleges rendellenességnek köszönheti a rendkívül nyúlékony bőrét. Az egész testén ki tudja nyújtani a bőrét, akár 6.25 inch-re (ez kb. 15 centi).

A legtöbb Guinness Rekord Guinness Rekordja

Ashrita Furman került be legtöbbször a könyvbe, és ez így egy újabb rekord. Több mint 600 rekordot állított fel, és ebből 226-ot még most is tart, többek azt, hogy 1 perc alatt 26 görögdinnyét vágtak fel a hasán.

Veress Hunor

Pajtás: 54. tanfolyam, II. csoport
Ifi: 62-63. tanfolyam, V. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .