Érdekesség Friss

Mi is az a váltófűtés – avagy miért égnek a váltók?

Talán sokan álltatok már vonattal “időjárási okok” miatt, vagy éppen szolgáltatok hóeséskor. Ilyenkor – mint azt az utóbbiak már nagyon jól tudják – a váltókat takarítani kell a beleesett, esetenként belefagyott hótól, víztől. Erre a világon mindenhol az ottani időjárásnak megfelelően igyekeznek felkészülni.

Pár hete Chicagóban rendkívül hideg volt, mínusz 20-25 C, ezért a váltókat egy meglehetősen látványos folyamattal tisztították ki, és egyszerűen felgyújtották. Erről láthattok egy videót lejjebb a cikkben Ilyen hidegben már a kenőanyag is bele tud fagyni a váltóba. Természetesen egy váltót nem nagyon lehet felgyújtani, hanem valójában a váltó mellé vezetett gáz gyullad meg, azonban a látvány így is elég érdekes.

forrás: BBC News

Magyarországon nem szokott különösebben hideg lenni, azonban pár helyen alkalmaznak egy, a váltók üzemeltetését hidegben és hóban segítő berendezést, a váltófűtést. A legtöbb állomáson persze csak a fontosabb váltókapcsolatok kapnak ilyen berendezést, nem az összes váltó van fűtve. Ez nem több, mint a váltó tősíjeire (és néha csúcssínjeire is) egy-egy hosszú fűtőszál felszerelésével a sínek hőmérsékletének növelése, így a váltóba esett hó egyszerűen elolvad. Ez a legtöbbször elektromos árammal működik, de működhet gázzal is akár. Ezt alkalmazzák a villamosnál is, ahol ez remekül látszik is, ugyanis a váltó környékén a betonon sem marad meg a hó. A borítóképen Ferencváros állomás látható, ahol ugyancsak remekül kivehető, hogy a friss hó nem marad meg a váltók mellett.

Az ilyen berendezések a Gyermekvasúton még váratnak magukra, itt minden váltót kézzel kell kitakarítani.

Címkék

Ernyei Dániel

III. csoportos ifivezető, ex VIII. csoportos pajtás

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .