Érdekesség Gyermekvasút

Használatban az új egyenruhák

Hosszas várakozás után, a tegnapi naptól kezdve az új egyenruhákban láthatjuk el a szolgálatot. Ezek a ruhák a 2017-es avatásra érkeztek, azonban akkor még csak az akkor avatandó pajtások számának megfelelően, és csak az ő méretükben. A nagyobb méretű ruhákra egészen a közelmúltig várni kellett.

Egyelőre az új nyakkendőkkel, sapkákkal, nadrágokkal és zakókkal találkozhattok majd. Ezek méretezése kicsit eltér a régiektől, ezért reggel mindenképpen érdemes felpróbálni mindent! A reggeli egyenruhaosztásnál pedig türelmeteket kérjük majd.  Két dolog azonban továbbra is a régi marad. Esős időben a régi esőkabátokból kaptok majd, és a lány ifik „sálja” is a megszokott marad.

Az új ruhákból a lányok biztosan szoknyát fognak kapni, ezért mint azt írtuk már korábban, hozzák magukkal az ehhez szükséges harisnyát, fehér zoknit.  Jó hír a lányoknak, hogy mostantól az ő zakójuk is rendelkezik majd belső zsebbekkel.

Mivel ezek a ruhák teljesen újonnan érkeztek, sokkal jobb állapotban vannak, mint a régi, 2002 óta használt társaik. Ezért mindenkit kérünk, hogy fokozottan vigyázzon az öltözékére szolgálatban! Továbbá tilos saját egyenruhát (pl.: nyakkendőt, sapkát) hozni szolgálatba, így ugyanis átláthatóbbá válik az állomány.

Címkék

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .