Egyéb Érdekesség

Bullet Journal – de mi is ez pontosan?

Bullet Journal

Egy jól hangzó kifejezés, de mit is takar pontosan?

Alig kezdődött el az iskola, de máris sűrűsödnek a programok, házik, és rengeteg minden, amit nem szabad elfelejteni. Te mindig észben tudod tartani a dolgaid? Nos, ez esetben szerencsés vagy, én, ha nem írok fel valamit, kizárt, hogy időben eszembe jusson. Hogyha hozzám hasonló cipőben jársz, ne aggódj, van megoldás! Nálam például ezt egy naptár jelentette, amit egy papírboltban vettem, valami elképesztő áron. Mivel csak decemberig tart, így szükségem lesz egy újra. Azonban úgy döntöttem jövőre ezt nem megvásárolni fogom, hanem elkészíteni. Bele is ástam magam a bullet journal témába, ami egy kézzel készített naptárszerűség, ám annál sokkal több. Itt van pár tipp, hogyan állj neki, illetve képek, ha inspirálódnál egy kicsit.

1, Az alap a legfontosabb

Válassz hozzá egy üres füzetet, esetleg lapokból is elkészítheted, és összefűzheted, vagy amilyen más ötleted csak van. Mostanában a legnépszerűbb megoldás a pöttyös füzet, hiszen nagyon praktikus.

2, Találj ki koncepciót

Mit is szeretnél vezetni benne? Naptárat mindenképp érdemes, de ezen kívül a lehetőségek száma végtelen. Csak hogy néhány példát mondjak: mennyit alszol, iszol, sétálsz, milyen könyveket szeretnél elolvasni/olvastál el, milyen filmeket szeretnél megnézni/néztél meg, milyen a hangulatod aznap, tennivalók listája, számodra fontos emberek szülinapja, havi összefoglalókat. Ezeket találd ki előre, és tervezd meg a naptárad.

3, Színválasztás

Nagyon fontos, hogy a színek passzoljanak egymáshoz. Csinálhatod például úgy, hogy minden hónap másmilyen. Rajzolhatsz is bele, amit csak szeretnél. Használj nyugodtan filceket, tollakat, szövegkiemelőt, színesceruzát, vagy akár festéket. Ragassz bele fényképeket, írj idézeteket.

4, Kitartás

Ha elkezdted, ne add fel! Elég, ha mindig csak egy kicsit foglalkozol vele, nem kell egyszerre megcsinálni az egészet, de sose hanyagold el teljesen.

5, Használd

Ha elkészítetted a saját, egyedi bullet journalodat, használd, élvezd ki, és meglátod, tuti a segítségedre lesz a mindennapokban.

Ha most elkezded, tökéletes karácsonyi ajándék lehet majd magadnak, vagy készíthetsz egyet valakinek, aki fontos neked.

Böröcz Nándor

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .