Vasúton

Mesehősök a Gyermekvasúton

Bendegúz és a Gyermekvasút - Kispöfögők
Bendegúz és a Gyermekvasút - Kispöfögők
A főszereplő Mk45-ös, Bendegúz különleges kalandokon keresztül avatja be az olvasókat a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútjának titkaiba. A valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok most egy mesekönyvben kelnek életre. Van közöttük vicces, kíváncsi, állatbarát és örök ellenkező is, egy azonban közös bennük, mindannyian nagyon szerethetőek, olyanok, akiket személyesen is meg kell ismerni. A szórakoztatás és a környék, valamint a vasútüzem játékos megismertetése mellett ez is a célja a Kispöfögők mesekönyv-sorozatnak, hogy minél többen menjenek ki a természetbe, és minél többen szeressék meg a vasúti utazást – már gyermekkorban. A meseélmény az utazás során lesz teljes, ahol mindenki rájön, hogy kisvonatozni mesés!
A december elején megjelenő Bendegúz és a Gyermekvasút című kötet a MÁV Zrt. szakmai támogatásával készült. A mesék főszereplői, Bendegúz és Bandi, a két híres Mk45-ös dízelmozdony, Pajti, a motoros hajtány, Oszi, a kék nosztalgia motorkocsi, Panni, a gőzös, Cimbi, a C-50-es és Piroska, az Mk49-es mozdony izgalmas kalandokba keverednek. Részt vesznek időutazáson és nyomoznak dínó tojás után, sőt, még személyesen Mátyás királlyal is találkoznak. Aki nem hiszi, járjon utána!
 
?A mesekönyv a Gyermekvasút hűvösvölgyi Múzeumában megvásárolható (2019. 11. 30. 12 órától), ára: 2200 Ft
 
??Karácsonyig a gyermekvasutasoknak gyermekvasúti Igazolványuk felmutatásával a könyv ára csak 1800 Ft!
Bendegúz és a Gyermekvasút - Kispöfögők
Bendegúz és a Gyermekvasút – Kispöfögők

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .