Egyéb Tanfolyam

TTT – Tippek, trükkök tanfolyamra

Kedves Tanfolyamosok!

Nemsokára elindul a 65. Gyermekvasutas Tanfolyam. Összegyűjtöttünk egy pár gondolatot, ami az elkövetkezendő 4 hónapban segíteni tud neked:

1. Ismerkedj! Gondolj bele, hogy ha tudsz egy pár ismerőst a tanfolyamról, akkor bárkitől el tudod kérni a házit, vagy le tudod írni, azt ami kimaradt a füzetedből. Ezek mellett az osztályodban lesz 3 vagy 4 ifivezető, akik úgyszintén nagyon szívesen beszélgetnek veled, szóval tőlük semiképpen sem kell elzárkózni.

2. Pótolj! Igaz, ezt már a korábbi pontban is említettem, de ez nagyon fontos! A tanfolyam végén egy vizsga vár rád, és ha a füzetedből hiányzik valami, ami fontos lehet, akkor azt nem biztos, hogy tudni fogod. Ezért is jó, ha van egy pár ember akit ismersz, és ők biztosan elküldik neked, azokat a jegyzeteket/házi feladatokat, amelyek hiányoznak neked.

3. Legyen nálad enni- és innivaló! A tanfolyami alkalmak bizony hosszúak szoktak lenni, főleg hétvégén. Ha van nálad egy kis ennivaló, és egy palack teli vízzel, akkor tuti, hogy nem leszel szomjas vagy éhes olyankor, amikor a közelben nincsen semmilyen csap, és még közel sincs az ebéd.

4. Figyelj ifijeidre és tanáraidra! Ez azért fontos, mert amikor az ifijeid vagy a tanáraid épp valami nagyon fontos dologról beszélnek, és te nem figyelsz rájuk, akkor lehet nem fogod megérteni azt, amiről épp beszélnek, vagy nem állsz be úgy, ahogy kértek.

5. Énekelj! A tanfolyam során rengeteg alkalom lesz, amikor fogunk egy kicsit dalolászni. Később, amikor csoporthoz kerültök, ott is fogtok énekelni a reggeli és az esti szolgálatos vonaton menet. Az énekléssel remekül elszáll az idő, és ezek mellett nagyon jól érezzük magunkat közben.

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport