Gyermekvasút Hírek Programok

Most egy darabig mindenki #otthonügyeletes

tl;dr: minden nap lesz valami menőség, szóval olvasd végig!

Ijesztő kifejezések szállnak a levegőben, mint hogy koronavírus, a csapból is az folyik, hogy #maradjotthon, nem járunk iskolába, és talán a szüleink is otthonról dolgoznak. Hirtelen nagyon megváltozott az életünk, nem csak neked, hanem mindannyiunknak. Ez a változás pedig sajnos azt is érintette, ami közös bennünk: a Gyermekvasutat.

Most egy ideig nincsenek szolgálatok, csoportprogramok, NVP-k, túrák, klubok, és a kedvenc pajtijaiddal sem tudsz bandázni a vasúton. Kicsit mintha megállna az idő, lelassulna a világ, ezen ha akarnánk se tudnánk változtatni. Most újra a vaddisznóké és a baglyoké a vasút, mi pedig várunk egy kicsit, hogy majd annál nagyobb lelkesedéssel vegyük vissza minden szegletét.

De hiába lassul le a világ, az idő nem áll meg. Ugyanúgy felkelünk reggelente, tanulunk, csak otthonról, és ugyanúgy vágyunk valami vasutas közösségi élményre is. A jó hír az, hogy ez utóbbiról sem kell teljesen lemondani, még ha ugyanolyan nem is lehet, mint „menetrend szerint”, szeretnénk azért visszacsempészni a vasutat a mindennapjaitokba.

Akár nálatok az ellenőrzőtök, akár nem, most egy darabig mindenki #otthonügyeletes, így hát ezzel a hashtaggel jelölve mostantól minden nap (délután, hiszen délelőtt tanulni kell!) találtok majd valamilyen tartalmat a SiHuHu-n (és persze annak a mindenféle felületén, Facebookon, Instán, Messengeren), hétről-hétre ismétlődő rendszerben:

  • Hétfőnként izgalmas kihívások várnak rátok, hogy energikusan induljon a hét! Természetesen ezek mind-mind olyanok lesznek, amiket otthonról lehet (és kell!) megcsinálni.
  • Kedden olyan tartalmat találtok majd, ami az otthoni tanulásban nyújt valamilyen segítséget. Bevált módszerek, honlapok, bármi, ami segít hazavinni a négy fal közé az iskolát.
  • Szerdán a magyartanárok különösen fognak szeretni minket: könyvet, novellát, vagy bármilyen szöveget ajánl majd nektek egy ifi, méghozzá olyat, amit tényleg érdemes lesz elolvasni! Igyekszünk figyelni arra is, hogy elérhető is legyen, amit ajánlunk, hiszen egy #otthonügyeletes könyvesboltba sem kommandózhat el.
  • Csütörtökön segítünk is kiszakadni az iskolai világból, meg nem is. Olyan ismeretterjesztő tartalmakat (elsősorban videókat) fogunk mutatni, amik azonnal bebizonyítják, hogy a minket körülvevő világ végtelenül izgalmas. Ha tanulnátok valami meglepőt, ami nem iskolapadszagú, semmiképp se hagyjátok ki!
  • Pénteken már mindenki lazítana valamit, ezért adunk pár kreatív tippet, hogy mivel tölthetitek el akár a délutánt, akár a küszöbön álló hétvégét. Művészlelkeknek kötelező!
  • Szombaton már legális lógatni a lábunkat, így hát ajánlunk egy jó filmet, amivel ellazíthatjátok magatokat. Fiúknak és lányoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt jók lesznek!
  • Vasárnap véget ér a hét, mi pedig kíváncsiak vagyunk, mennyire követtetek minket. Minden hetet egy kvízzel fogunk zárni, amely a hátunk mögött hagyott hét tartalmairól fog szólni. A kvízek eredménye alapján, ha visszatérünk a normál kerékvágásba, menő nyeremények találnak majd gazdára, szóval mindenképp érdemes velünk tartani!

Minden nap azon leszünk, hogy ha igazi hús-vér programokat nem is tudunk tartani nektek, azért még véletlenül se felejtsétek el a Gyermekvasutat (úgysem lehet), és minden nap csináljatok valamit, ami izgi és hasznos is. Biztonsági öveket bekapcsolni, tartsatok velünk!

(Természetesen április 11-ig pörög az Így mondunk mi is, szóval aki ifik által elmondott versekre éhezik, kövesse a sihuhu.com/vers oldalt! További izgalmas tartalmakért látogass el a SihuHome-ra is, illetve a GYVTV élő adásairól se maradj le!)