Cikkek Egyéb

A két Lotti | Könyvajánló#4

Miért pont kettő? Miért hívják őket ugyanúgy? Vajon ki ez a két lány? - ha ezek vagy ehhez hasonló kérdések cikáznak a fejedben a címet látva, még véletlenül se lépd át a cikket, ezt érdemes lesz elolvasnod.

Ha a mai napra már szabadulnál a tankönyvektől, de pihentetnéd a konyhai köténykét, az egész ház csillog-villog a sok takarítástól és már a TV csatornák is unalmasak – van egy jó hírünk számodra! Ismét itt a szerda, eltelt egy újabb hét, és ismét egy izgalmas, nem mindennapi történetet hoztunk el neked.

Erich Kastner: A két Lotti

Történetünk nyáron játszódik a bühl-tavi Tó Bühlben, azon belül is egy gyermeküdülőben. Nagy ám az izgalom a lányok között, tudják, hamarosan újoncok érkeznek. A buszról mindenki igyekszik minél hamarabb leszállni, egyre nagyobb zsivaj lepi el a tábor területét, egyre több copfocska libben az udvaron, ám amikor az utolsó utas is a csomagjaihoz lép, egy pillanatra mindenki megdermed –  leginkább az egyik ott üdülő lány, Luise Palffy.  A sereghajtó kislány kiköpött mása, szinte megszólalásig hasonlítanak egymásra. 
Az új lányt Lotte Körnernek hívják, komolyabb, mint társai, szelíd, rendezett – vagyis szöges ellentéte Luise-nak. Mégis egyre különösebb dolgok derülnek ki az eleinte viaskodó hasonmásokról: egy napon születtek, Luise sohasem látta az anyukáját, Lotte pedig az apukáját.
Hogy ez hogyan lehetséges? És hogy mi történik ez után?
Ha elolvassátok, megtudjátok! 🙂

Nekem az egyik legnagyobb kedvencem ez a mű kisebb koromból, sokszor láttam filmen, olvasni viszont annál is jobban szeretem, és bizton állíthatom, hogy az idő múltával is megunhatatlanul bájos. 🙂

Most pedig nincs más dolgod, mint hogy felkapj egy pulóvert, felkészülj a sütkérezésre az erkélyen/teraszon/kertben és rákattints a könyv borítójára A két Lotti történetének eléréséhez.

Ezennel pedig búcsúznánk is a megszokott módon kiegészítve könyvespolcunkat az új kötettel:
Valamint egy idézettel is:
,,Minden olvasmány egy magot hagy hátra, amely kicsírázik”

Sinka Zsófia

Pajtás: 53. tanfolyam, VIII. csoport
Ifi: 64-65. tanfolyam, XIII. csoport