Egyéb

DIY ötletek Húsvétra

Százágra süt a nap, csicseregnek a madarak, és ha mindez nem jelezné felénk, hogy bizony nyakunkon a tavasz - vészesen közeleg kedvelt ünnepünk, a Húsvét. Na de hogyan is csenjük be a nyuszikat és a hímes tojást az otthonunkba anélkül, hogy kimozdulnánk? Mi megmutatjuk!

Ha már tűkön ülve vártad, hogy beszabadulhass valamelyik bevásárlóközpontba, és a szokásos menü alapanyagai mellett minden dekorációs csecsebecsével is megtölthesd a kosarad, akkor van egy jó hírünk. Idén ugyan a családi programnak is titulált ünnepi bevásárlás valószínűleg elmarad, de ez nem jelenti, hogy húsvéti hangulat hiányában kell átvészelned ezt a pár napot. Sőt! Rengeteg ötletre lelhetsz az internet segítségével, amik a boltokban találhatóaknál nem hogy szebbek, de sokkal ütősebbek is! Tudod miért? Mert te készíted el őket!

Egyszerű kulcsszavak beírásával számos különlegességet találhatsz, de  hogy megkönnyítsük a dolgodat, mi elhoztuk neked a legjobb, mégis legegyszerűbb alkotásokat:

Csibe csipesz

Kellékek: facsipesz, színes filc vagy kartonlap, olló, ragasztópisztoly
Elkészítés: Vágj ki egy neked tetsző színű filc vagy kartonlapból egy tojás formát, majd repedésszerűen vágd ketté.
Nagyjából a tojással megegyező formát kell kivágnod ismét a csibéd elkészítéséhez (ezt célszerű sárga színű anyagból), majd rajzolj neki arcocskát. A facsipesz csiptetős részének alsó szárára előbb ragasztópisztollyal ragaszd rá a kiscsibét, majd rá a tojás alsó héját úgy, hogy a madár kilátszódjon alóla. Ez után már csak a felső héj maradt, és kész is vagy!

Zokni nyuszi

Kellékek: tetszőleges színű (már nem használt) zokni, rizs, cérna, fekete filctoll, olló, esetleg szalagok
Elkészítés: A zoknit kezdd el feltölteni rizzsel, az elején egy aprócska részt leválasztva egy cérna segítségével, így egy kis gumót fogsz kapni, ez lesz a nyuszi farka. A következőkben lehetsz bátrabb a zokni megtöltését illetően, először a hasához egy nagyobb felületet képezz, majd csomózz rá cérnát, így a maradék, kicsivel kisebb rész lesz a nyuszi feje. A búbjára fület  szintén a cérnával tudsz készíteni vagy vághatsz ki másik anyagból is. Már csak a díszítés maradt hátra, az arc megrajzolása vagy egy szalag a nyakán átkötve nagyon fel tudja dobni az összhatást!

Húsvéti tojás – kicsit máshogy

Kellékek: műanyag vagy hungarocell tojás, kötöző zsineg, folyékony ragasztó, színes szalagok, gyöngyök
Elkészítés: Ennek a tojásnak, amilyen egyszerű az elkészítése, olyan különleges a végeredménye. Nem kell mást tenned, csak a tojás felületét beragasztózni, majd elkezdeni csiga alakban, szorosan feltekerni rá a zsineget. Díszítésként köthetsz rá szalagot, vagy ragaszthatsz rá gyöngyöt.

Azoknak, akik nem rendelkeznek olyan nagy lelkesedéssel a kézműves dolgok iránt, de a konyhában annál inkább megállják a helyüket tudunk ajánlani egy isteni (és rendkívül aranyos) pogácsát, melynek receptjéhez kattints ide.

Most, hogy már az otthonodat is átjárja az ünnepi hangulat, nincs más dolgod, mint hogy hátradőlj, és jól belakmározz a húsvéti sonkából!

Sinka Zsófia

Pajtás: 53. tanfolyam, VIII. csoport
Ifi: 64-65. tanfolyam, XIII. csoport