Cikkek Egyéb

Gyilkosság az Orient expresszen | Könyvajánló #2

Unod már a monoton otthon töltött délutánokat? Kéne egy kis izgalom a pihenőszünetekre tanulás közben? Mi elhozzuk neked!

Az előző héten egy különleges, kalandokkal teli könyvsorozatot ismertettünk meg veled (ha lemaradtál róla, ide kattintva megtekintheted), most pedig tovább fokozzuk az izgalmakat!
Ha könyvmoly vagy, ha csak alkalomadtán előveszel egy-két polcon porosodó kötetet egy kis lazítás gyanánt, netán nagyon ritkán szánod rá magad még a kötelező olvasmányok elolvasására is, ezt a könyvet mindenképpen érdemes lesz felfedezned.

Nem is gyarapítom tovább a szót, lássuk Halász Botond könyvajánlóját Agatha Christie fantasztikus krimijéről, melynek címe Gyilkosság az Orient expresszen.

Ha azt mondanám, mondj három olyan krimi írót, aki fordulataival, megfontoltságával és tökéletes szereplőivel kápráztatja el az olvasókat, akkor Agatha Christie biztosan köztük lenne. Neki is talán a leghíresebb karakterét emelném ki, az alacsony, bajszos belgát, Hercule Poiro-t. Poirot a kis szürke agysejtjeivel egy nehéz ügy elé kerül. A híres Orient Express-en gyilkosság történt, a vonat a hóban vesztegel, a hangulat egyre feszültebb. Tizenegy utas van a vonaton, különbözőbbnél különbözőbb helyről származnak, ám egy dolog, egy régen történt esemény összeköti őket. Látszólag mindnek van hihető alibije, de valakinek mégis csak meg kellet ölnie azt az
embert. Aztán hirtelen mindenki gyanús lesz? A mi kis belgánk válaszúthoz ér: az igazságot választja vagy fontosabbnak tartja kivételesen az érzelmeket?

Nekem személyes kedvencem ez a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom, izgalommal, feszültséggel, fordulatokkal és egy nagy csavarral rendelkezik. Olvasásakor kicsit visszarepít minket a múltba, amikor még csak a gőzösök voltak a földön, amikor még nem voltak kéznél modern eszközök egy gyilkosság felderítéséhez. Egy letehetetlen mű, ami mai napig megállja a helyét az új könyvek mellett. Persze csak azután, hogy kiolvastad, de ajánlani tudom a 2017-es filmváltozatát is.
– Halász BotondFasz

Boti beszámolóját olvasva, bizonyára már neked is felkeltette az érdeklődésedet a krimik koronázatlan királynőjének alkotása, és már tűkön ülve várod, hogy kezeidben tarthasd, kíváncsi szemekkel fürkészve az oldalak minden sorát. Sajnos fizikai élményt az előzőekhez hasonlóan most sem tudunk adni, de egy pillanatra se csüggedj, hiszen elektronikusan bármikor olvasgathatod, ha a képre kattintasz!

A könyvespolcunk pedig immár a második kötettel kiegészülve várja, hogy megtöltsük minél több érdekes művel:

Lezárásképp pedig ismét egy idézettel búcsúznánk, várunk vissza mindenkit jövőhéten!
„A könyvek szárnyán az egész világot beutazhatod.” (Imogen Hermes Gowar) – ha most épp máshogyan nem is tehetjük meg

Az ajánlót írta: Halász Botond
A cikket írta: Sinka Zsófia

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport