Cikkek Érdekesség

Jó időtöltés? Olvasás! | Könyvajánló #1

Biztosan sokatok gondolkodott el már azon, hogy mit is kezdhetne azzal a sok idejével, ami most felszabadult. Ha nem sértelek meg, akkor én adnék egy jó tippet: olvass egy kicsit! Hiszen, ha belegondolsz egy könyv végigolvasása több napba is telhet! Tudom, most a 21. században már sokkal több lehetőség van arra, hogy elüssük az időt, de a könyvek sohasem mennek ki a divatból és már sok száz éve velünk vannak, segítenek nekünk. Miért ne segíthetne neked is? Miben? Miben nem! Elütheted vele az időt, szórakozhatsz egy kicsit, jó agytorna is a másnapi matek/nyelvtanórára, egyszóval remek szórakozás!

Remélem megfogtalak ezzel, mert most jön az a rész, hogy én mondok egy könyvet, ami tök király és nagyon remélem, hogy el fogod olvasni. Ez a könyv nem lenne más, mint Vidra Gabriellától A fekete kő titka. A könyvsorozat – aminek ez a könyv is a részese –  a Tudás könyvei névre hallgat, a kötetünk a sorozatnak az első része.

De miről is szól a történet? Ez a regény 4 barát, vagy legalábbis osztálytárs történetét mutaja be, akik beutazzák az egész világot, egy nem mindennapi céllal és eszközzel. A céljuk az lenne, hogy egy gonosz aligátor elől megszerezzék a tudás könyveit, és ahhoz hogy eljussanak ezekre a helyekre egy obszidiánt használnak. De miféle obszidián ez, és mik azok a tudás könyvei?

Kiknek ajánlom ezt a kötetet?

  • Elsőroban fiúknak és lányoknak, de olvashatja bárki az univerzumban
  • Akik megunták már a szokásos földrajzórákat
  • Azoknak, akik szeretik az izgalmakat és a bonyodalmakat
    „Semminek nincs ilyen illatta”
  • Akik imádnak könyvet olvasni
  • És persze azoknak, akit érdekel, hogy hogyan lehet teleportálni a világban

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésed, mert akkor most következik az, hogy ide kell kattintanod, hogy le tudd tölteni a könyvet és el tudd olvasni. Tudom, hogy ez nem az a könyv, aminek minden oldalát lapozva csodás illat áramlik az orrodba, és nem lehet szépen lapozni, de jobb ha ezekben az időkben megbarátkozunk a gondolattal, hogy így olvasunk könyveket.

Ezzel együtt szeretném elindítani a mi kis virtuális könyvespolcunkat, ami majd minden héten bővül az általunk elolvasott könyvekkel. Itt is lenne:Reméljük sok, számotokra hasznos könyv kerül fel majd erre a polcra. Nem is lehetne szebben befejezni egy cikket, mint egy idézettel, ami tökéletesen leírja ezt az időszakot: „Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.” – Carlo Goldoni

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport