Egyéb

Házi wellness

Fürdés vagy zuhanyzás? Te melyiket szereted jobban?  Most biztosan neked is több időd jut arra, hogy ne csak gyorsan letusolj este, hanem vegyél egy kád forró fürdőt. Pihenésként jókat lehet olvasni vagy zenét hallgatni a fürdőszobában, de ha még jobban fel szeretnéd dobni a vízben töltött perceket, akkor íme egy remek tipp: készíts te is saját FÜRDŐBOMBÁT! 

Ne ijedj meg, ha nem a legjobb a kézügyességed, vagy nem szoktál annyit alkotni, mert ezt egyszerűen elkészítheted.  A hozzávalók a legtöbb háztartásban megtalálhatóak, vagy a heti bevásárlás alatt könnyen beszerezhetőek.

Na, lássuk, hogy mire lesz szükséged!

Hozzávalók (ez egy adag, amiből kb. 4-6 golyó készíthető):
– 200 g étkezési szódabikarbóna
– 150 g étkezési keményítő
– 100 g étkezési citromsav
– 2 evőkanál olívaolaj/kókuszolaj
– tetszés szerint illóolaj(ok)
– folyékony ételszínezék(ek)
– bármilyen formakiöntő, attól függően, hogy milyen alakúra szeretnéd, de kézzel is formázhatod

Elkészítés:
Keress egy tálat, és ebbe öntsd bele a száraz hozzávalókat, vagyis a szódabikarbónát, a keményítőt és a citromsavat, majd keverd össze jó alaposan. Egy másik edénybe mérd ki az olajat, és ebbe csepegtess tetszés szerint illóolajat, valamint, ha szeretnéd, hogy színes legyen, akkor folyékony ételszínezéket. Miután ezt is összekeverted, öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz. Gyúrd össze a tál tartalmát a kezeddel! Ha úgy látod, hogy még szükséges, akkor olajat önts hozzá, hogy elérd a megfelelő állagot.

Formázd tetszés szerint: készíthetsz alakzatokat a kezeddel vagy használhatsz bármilyen formát is, csak arra figyelj, hogy jól nyomkodd meg, hogy biztosan összetapadjon.

Ha elkészültél, akkor 2-3 napra tedd félre, hogy megkeményedjen (száraz helyen tárold, hogy nedvességet és párát ne kapjon), aztán már csak a folyamat legjobb része van hátra, amikor a saját készítésű fürdőbombáddal birtokodba veszed a fürdőszobát. És ki ne szeretne a kádban órákat eltölteni ? 😉