Cikkek Egyéb

Az élőlények tervrajza: DNS | Heti videóajánló #3

Valószínűleg már rengeteg filmben láttatok fehér köpenyes tudósokat, akik valamilyen szövet vizsgálata után sejetlmesen DNS-t motyogva beazonosítanak egy bűnelkövetőt. De természetesen a Sci-Fi világában is gyakran előfordul, hogy egy őrült fickó összekutyul valamilyen folyadékot majd abból szuperhős/rettenetes főgonosz lesz. A valóságban természetesen ez nem egészen így működik…

A mai videó (vagy inkább videósorozat) ezt a témát dolgozza fel. Érthetően, viccesen, szemléltető rajzokkal és animációkkal mutat be mindent, amit a DNS-től az evolúcióig (egyébként ez a sorozat címe) tudni érdemes. A Zállatorvos csatorna további tartalmait leginkább azoknak tudom ajánlani, akik kutyát/macskát tartanak, ugyanis a legtöbb videó az ilyen kisállatok betegségeiről szól. A készítő egyébként állatorvos, aki videóival a gazdáknak szeretne segíteni a betegségek megelőzésében.

Fontos, hogy ezt a videósorozatot megfelelő sorrendben nézzétek, mert minden videó tartalma az előzőre épít. A sorozat összesen 6 rövidke epizódot tartalmaz, íme az első kedvcsinálónak: