Egyéb

Heti kvíz #3 – avagy röviden a vasárnapról

Bár Gergely pápa óta a mindenki által jól ismert Gergely-naptárt használjuk a napok észben tartására, azért biztos vagyok benne, hogy mindenkit még számtalan egyéb kis apróság is emlékeztet(ne) arra, hogy ma vasárnapra van. Persze az, hogy ez a kis apróság micsoda, időszakonként, emberenként nagyon eltérő lehet. Legyen szó akár a meghitt családi pillanatokról, az Adventről, a családi ebédről, annak megfőzéséről, a kedvenc NVP-tekről, két hetente a Forma-1-es futamokról, egy kis lazításról vagy éppen arról, hogy este nagy sóhajtások közepette rádöbbentek, másnap munka/iskola van. Mindegy, hogy melyiket emeljük ki, ezek a kis mozzanatok sokaknál hozzátartoznak egy átlagos vasárnaphoz.

Azonban most ez is – mint minden más – kicsit megváltozott. Bár igaz, hogy a közös ebédek, meghitt családi pillanatok most is jelen lehetnek a vasárnapokban, de például a Forma-1-es futamokat nem izgulhatják végig délutánoként a sportág kedvelői, NVP se igazán volt mostanában és már a másnapi munka/iskola se ugyanazt a „vasárnap-hangulatot” adja, mint ezelőtt. Azonban a sok régi, átmenetileg elvesztett tipikus „vasárnap-pillanat” helyett keletkezett valami új, ami talán minden eddiginél biztosabban jelzi, hogy ismét elérkezett a hét utolsó napja. Hiszen pont úgy, ahogy világosság nem létezhet sötétség nélkül, vasárnap se létezhet heti kvíz nélkül. Ha pedig ezt az egyenletet kicsit átrendezzük, akkor megkapjuk: minden vasárnap egy újabb heti kvízt, a heti kvíz pedig ismét egy vasárnapot jelent. Ez pedig ezúttal se lesz másként.

Nem is szaporítom tovább a szót, ismételten egy SiHuHu kvíz következik az elmúlt hét történéseiből. Ha figyelmesen olvastad az utolsó 6 #otthonügyeletes cikket, sőt, továbbmegyek: ha netán még volt ahhoz is bátorságod, hogy ne csak elolvasd, hanem ki is próbáld az ott leírtakat, biztosan jól fog sikerülni! De nem kell, hogy nekem higgy, itt a lehetőség, próbáld ki, teszteld le magad!

Fontos, hogy (ha már játszottál korábban) ugyanazt a nevet add meg, mint előző alkalommal, hiszen csak így tudhatjuk biztosan, hogy a mostani eredményeddel is a Te pontjaidat kell gyarapítanunk. Sok sikert!