Cikkek Egyéb

Mit adjak anyunak?

Nincs ötleted anyáknapjára, de mindenképpen szeretnéd meglepni az édesanyád valamivel? Mutatunk néhány egyszerű ötletet, aminek biztos örül majd. Ebben a cikkben 15 ajándékötletet találhatsz, melyeket akár te is könnyen elkészíthetsz otthon. Jó készülődést!

Bizonyára te is elkezdtél már azon gondolkozni, hogy mivel is ajándékozhatnád meg anyukádat Anyáknapja alkalmából, aminek biztosan nagyon örülne. Nos, nem kell tovább keresgélned, mert összeszedtünk neked most 15 olyan ötletet, amiben biztosan nem akadályozhatnak meg téged a zárva tartó virágos üzletek sem! Na de lássuk azokat az ötleteket, hiszen nemsokára készen kell legyünk a fantasztikus ajándékunkkal! 

  1. Készíts valami kreatívat! 
    Tudom, most valószínüleg azt gondolod, hogy ezzel pláne nem segítettünk, de olvass tovább! Hoztunk neked néhány inspriáló képet, amik talán jó ötletet adnak ahhoz, hogy az otthon megtalálható alapanyagokból valami szépet barkácsolj. Egy kis színespapír, vagy festék mindenkinél megtalálható otthon. Ne félj elengedni a fantáziád! 

  2. Csinálj fürdőbombát! 
    Előző cikkünkben megmutattuk, hogyan tudtok otthon egyszerűen fürdőbombát készíteni. Ha még nem olvastad el, akkor ezt ide kattintva megteheted. Hogy mire is jó ez? Jobb kérdésem van. Kik szeretik jobban a kényeztető fürdőket, mint az anyukák?
  3. Képeslap saját fotókkal
    Készíts pár fotót, amin te és néhány betű vagy szó szerepel úgy, hogy azokat egymás után rakva egy kedves kis üzenetet alkossanak. Az elkészült képeket összekollázsolva igazán kedves ajándékot készíthetsz.
  4. Virágcsokor papírból
    Ha nem tudsz a kertből szedni virágot, nincsen orgonafa a közeledben, de mégis szeretnél ezzel is kedveskedni az anyukádnak, akkor ideje elővenni az origami tudásod, vagy az örökös boszorkánylépcsőhajtogatásból megtanult kreppapír díszek gyártásának művészetét. Az interneten rengeteg ötletet találni, amiben részletesen is megtalálhatjátok, hogyan is kell ezt jól csinálni.



  5. Varrj, hímezz!
    Bár ezt talán inkább lányoknak ajánlanám, a fiúk is megpróbálkozhatnak vele. Egy új köténynek vagy hasonló ruhadarabnak minden anyuka örül, főleg, ha a gyerekétől kapja. Ha nem vagytok biztosak benne, hogyan induljatok el, itt is érdemes lehet utánanézni az interneten, vagy megkérdezni a nagyit telefonon. A hímzés mostanában amúgy is elterjedt sokak körében, nagyon szép eredményeket lehet vele elérni, és nem is annyira bonyolult.
     

  6. Kuponfüzet
    Ezt biztosan sokan ismeritek már, de a lényege az, hogy készítetek különböző kuponokat, mint pl. „elmosogatok a következő napon”, vagy „megmasszírozom a hátad, amikor szeretnéd”, és ezeket bármikor kiválthatja az, akinek adod. Természetesen olyanokat érdemes ráírni, amiket te is szívesen megcsinálsz a kedvéért, de elsősorban ő örülne neki. 
  7. Alkoss újra régi képeket!
    Ez is egy elég elterjedt dolog, de amennyire ismert, olyan aranyos. Semmi extra, keresned kell régebbi képeket, amiket minél hasonlóbb formában újraalkotsz/alkottok és a régivel együtt akár egy fotóalbumba összeszedve odaadod. Nem csak a végeredmény, de az elkészítés menete is vicces.
  8. Karton képkeret
    Ha képet szeretnél adni, de nem tudod mibe beletenni, akkor akár te is csinálhatsz egyet, hogy biztosan jól mutasson majd a falon. Ezt igazából bármiből elkészítheted, de talán a legegyszerűbb , ha színes kartonból kivágsz neki egy keretet és arra festesz/rajzolsz/ragasztasz valami szépet, ami illik a képedhez. Akár olyat is csinálhatsz, amibe több kép is belefér. Érdemes úgy vágni, hogy a belső éle kicsivel kisebb legyen, mint maga a kép, így könnyedén rá tudod majd ragasztani hátulról a képet. Íme néhány példa:
     

        

  9. Írj egy verset!
    Az anyáknapi versekből nagyon sok van, de mi lenne, ha te magad írnál egyet? Biztos, hogy nem nehéz rímeket találni egy olyan embernek, akit igazán szeretsz. Az eredmény pedig nagyon szívhezszóló lesz, elhiheted.
  10. Ágyba reggeli
    Mindenki szereti, ha jól indul a reggele. Kellj fel egy kicsivel előbb ezen a napon, mint anyukád szokott, és készíts neki valami finomat. Biztosan fel dobod vele majd a napját.
     

  11. Süss valamit!
    Tuti van kedvenc étele, süteménye, aminek örülne. Érdemes rászánni egy fél délutánt, hogy megmosolyogtasd!
  12. Házi csokoládé
    A csokit mindenki szereti, ezt valjuk be. Na de a házicsoki még azokat is lenyűgözi, akik valamiért mégsem zárták a szívükbe ezt az édességet. Ha van otthon valamilyen csokoládéd, akkor egy kis vízgőz fölött megolvasztva és formába öntve még egyedibbé varázsolhatod azt. Adhatsz hozzá akár valamilyen ízesítést, vagy díszítést is a biztos sikerért.
     

  13. Üzenetek üvegbe zárva
    Ha van otthon befőttes üveged, akkor már csak papírcetlikre és a gondolataidra van szükséged az ajándékodhoz. Írj apró, kedves üzeneteket, hajtogasd őket össze és dobd bele az üvegbe. Minél több van, annál jobb. A végén adj az üvegnek valami kis díszítést és máris kész. Egy üveg tele szeretettel. Ezt többféleképpen is megcsinálhatod, légy kreatív!
     

  14. Szókirakó tulajdonságokkal
    Biztosan láttál már keresztrejtvényt, amiben függőlegesen kijön a megfejtés, ha a vízszintesen lévő soroknál kitalálod a szavakat. Valami ilyesmit kell itt is elképzelni. Mutatunk néhény példát:
     

  15. Közös bakancslista a következő évre
    Tuti vannak olyan dolgok, amiket szerettek együtt csinálni, és olyanok is, amiket még nem próbáltatok ki. Készíts egy kisebb bakancslistát azokról a dolgokról, amiket szívesen csinálnál a következő évben az anyukáddal együtt. Nem kell az egészet egyedül kitalálnod, hagyhatsz üres helyeket is az ő ötleteinek. Aztán persze már csak neki kell állni megvalósítani mindazt, amit összeszedtetek.

Na, hát reméljük sikerült ötletet adnunk neked. Sok sikert az alkotáshoz, csalj te is mosolyt anyu arcára, hiszen megérdemli!

Szabó Boglárka

Ifivezető
pajtás: 49. tanfolyam, I. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, XIV. és IX. csoport, Ifiképzés