Egyéb

Dobd fel a szobádat apróságokkal!

Jelenleg mindannyian több időt töltünk a szobánkban, mint alapjáraton tennénk, így fontos, hogy ez egy olyan környezet legyen, ahol jól érezzük magunkat. Természetesen eszem ágában sem áll olyan tippeket adni, hogy hogyan barkácsolj magadnak új ágyat vagy szekrényt (ha valaki mégis ilyesmire vetemedne, küldje el nekünk is a végeredményt), csupán pici ötleteket, amikkel valahogy mégis feldobod a hangulatot a négy fal között. Ebben a cikkben különböző DIY, azaz csináld magad ötleteket olvashattok.

Pom-pom füzér

Amire szükséged lesz: bármilyen színű fonal, olló
Tekerj fel valahova (például az ujjaidra) egy jó adag fonalat, majd a tekert iránnyal merőlegesen kösd át az egészet a füzérnek szánt anyaggal. Ha ez sikerült, vágd körbe a feltekert szálakat és kész is az első pom-pomod. Ismételd meg ezt párszor és készen is lesz a szuper füzéred.

Befőttes üveg, mint a növényeid  új élőhelye

Amire szükséged lesz: befőttes üveg, kis virágföld, valamint amivel díszíteni szeretnéd
Egy kis kaktusznak vagy kövirózsának teljesen megfelelő hely lehet egy ízlésed szerint dekorált befőttes üveg. Több ötletet is láthattok a képeken: kifesthetitek, feltölthetitek kavicsokkal, ragaszthattok rá picike faágakat, vagy igazából amit csak szeretnétek.

Parafatábla helyett…

Amire szükségetek lesz: kartonpapír, valamilyen textil, olló, ragasztó
Szerintem mindig kell legyen egy kis tábla a szobádban, ahova jegyzeteket, képeket vagy esetemben például az összes létező vasutas karszalagodat feltűzheted. Nem muszáj ehhez parafatáblát venned, te is elkészítheted magadnak. Vágj ki egy kört (vagy bármilyen általad kívánt formát) kartonpapírból, majd borítsd be textillel és ragaszd oda a hátoldalához és kész is van a táblád. Ha fel szeretnéd akasztani, jól jöhet spárgából egy akasztót is készíteni rá.

Mini szobrok drótból

Amire szükséged lesz: drót, csípőfogó
Bár egészen időigényes tud lenni, ha szépre szeretnénk elkészíteni a mini szobrunkat, úgy gondolom, hogy megéri. Elkészítési utasításokat most nem adnék, elvégre nagyon sok mindenről lehet mintázni az alkotásunkat, beszéljenek helyettem inkább a képek.

 

Remélem valamilyen szinten meghoztam a kedved a kreatívkodáshoz és neki látsz valamivel feldobni a szobádat! A kész remekműveket, vagy más ötleteket nyugodtan küldjétek el a sihuhu@gmail.com emailcímre!