Cikkek Egyéb

Az élet játéka, avagy hogyan örülj mindennek? | Könyvajánló #6

Elérkeztünk a hét legszebb napjára, mert ma is egy újabb érdekes könyvet ismerhetünk meg. A mai könyvünk alkotója Eleanor H. Porter, egy amerikai írónő.

Na de mi is az Az élet játéka? Ez a könyv Pollyanna életét mutatja be, aki tragikus módon elvesztette szüleit, ezért nagynénjéhez költözik, aki nem nagyon szeret semmit és senkit az életben. Szegény kislánynak még azt sem engedi meg, hogy édesapjáról beszéljen, pedig a kislány az őt ért szerencsétlenségek ellenére is, mindig vidám és kedves mindenkivel, ezért nem is csoda, hogy az egész falu hamar megszereti. Édesapja lelkész volt, tőle tanult egy játékot, az élet játékát, amit igyekszik megtanítani mindenkinek a faluban, miközben ő is játsza a játékot minden nap, minden percében. Nagynénjéhez való költözéskor, egy csodás házba kerül, ahol egy kis szobát kap lakóhelyéül, amiért az elején elszomorodik, majd eszébe jut a játék, amit tanult és hirtelen újra elkezd mosolyogni, örülni a kialakult helyzetnek.

Ezt a zseniális könyvet mindenkinek tudom ajánlani, aki már elszomorodott a folyamatos otthonléttől, bezártságtól, vagy hiányoznak neki a barátai az iskolából, esetleg már szívesen járna szolgálatba a csoportjával. De miért is? Azért, mert így ő is megismerheti az élet játékát, amivel egykettőre rájön, hogy felesleges szomorkodnia, és ő is kiélvezi majd a helyzetet!

Én nemrég fejeztem be ennek a könyvnek az újraolvasását, és már el is felejtettem, mennyire érdekes könyv ez arról, hogy egy 11 éves kislány próbál megtanítani több tucat felnőttett az élet játékára.

Amennyiben az ajánló felkeltette az érdeklődésed, vagy magadra ismertél a jellemzésből, akkor már nem kell sokáig várnod, hiszen a könyv máris elérhető lesz számodra! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a könyv borítójára pöccintesz/kattintasz!

Természetesen cikkünk vége előtt, most sem feledkezünk meg a könyvespolcunkról, ami már 6 könyvet hordoz magán! (Ha esetleg nem olvastad volna az egyiket, és érdekelne a története, akkor a felsorolt címekre kattintva elérheted őket: A fekete kő titka, Gyilkosság az Oriont expresszen, Marci visszavág, A két lotti, Abigél)

Cikkünk végéhez érkezve, jöjjön egy idézet a könyvből: „Az ember akkor él, ha azt csinálja, amit örömest csinál.”