Cikkek Egyéb

Na de mit egyek holnap?

Unod már a snassz kajákat? Feldobnád valahogyan az étkezéseket? Mindig csak a melegszendvicsig jutsz el az ötletelésben? Jó helyen jársz: könnyen elkészíthető, ínycsiklandó és szebbnél-szebb finomságokkal készültünk neked! A gyomrod nem fogja megbánni ;)

Bizonyára nem csak velem esett meg az elmúlt másfél hónap számtalan reggelén, hogy egy kakaós csigát a tányéromra dobva rohantam fel 7 óra 59 perckor, hogy a YouTube streamen közvetített töri órám alatt elmajszoljam az igen csak egyszerűen elkészített reggelimet. Persze, az ebédek sem voltak túl különlegesek,  a vacsoráról és a nasiként megzabált ,,hűtőből kikapom azt jóvan’ ” csokikról meg már nem is beszélve.
Aztán szép lassan motoszkálni kezdett bennem a gondolat, hogy ha a helyzetből adódóan  úgyis picit több időm van magamra, akkor miért ne ehetnék tényleg változatosan és  finomakat?
Egyből rá is ugrottam a mindenféle pinterestes, nagyoooon ízletesnek tűnő ételre, a végeredmény pedig határozottan tetszett: csak egy ici-picivel kellett több időt fordítanom az elkészítésekre, sokféle receptet kipróbáltam, valamint néha meglepődve konstatáltam, hogy egy-egy tálalás olyan szépen sikerült, hogy szinte (de csak szinte) azt éreztem, hogy vetekszik az Instagram influencerek posztjaival.
Gyanítom, hogy most már neked is igazán felkeltette az érdeklődésed (bár azt hiszem ez a téma kivétel nélkül mindenkiét), úgyhogy nem is szaporítanám tovább a szót, lássuk az ötleteket étkezésekre bontva.

Reggeli:

Tavasz eljöttével is szükséged van a vitaminok folyamatos pótlására, ezek pedig zöldségek és gyümölcsök formájában a legjobbak. A banánpalacsinta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és mégis édes: összesen egy banánra és két tojásra lesz hozzá szükséged, ezeket összekeverve pedig már mehet is a serpenyőbe! Ha maradnál az édesnél, a reggeli tej müzlivel kombót feldobhatod málnával, áfonyával,  de ilyen gyümölcsök mellett egy zabkása, vagy egy natúr joghurt is megállja a helyét. Ha pedig inkább az angolosabb reggeliket kedveled, a cheddar sajttal, tükörtojással és különféle salátákkal megtöltött szendvics lesz a te kedvenced.

Ebéd:

Nincs is jobb, mint egy saját kezűleg elkészített ebéd, amit nem csak te, de az egész család imádni fog (persze, csak, ha hagysz nekik). Egy paradicsomos-bazsalikomos tésztával mellélőni nem lehet, ha viszont valami könnyebb harapnivalóra vágynál bátran ajánlhatok egy nagy tál vitamin-bombát: édesburgonyából, cukkiniből, padlizsánból, brokkoliból és madársalátából egy kis napraforgó- vagy aztékzsálya (chia) maggal megszórva. Ha most megrémisztett ez a sok zöldség, és azért maradnál szívesen a szendvicseknél is, tolj be egy mozzarellás, paradicsomos péksütit a melegszendvics sütőbe. Extra változat ínyenceknek: csemegeuborka, lilakáposzta vastag kiflibe bújtatott grillkolbásszal, és a bevállalósak egy kis jalapeno paprikát is tehetnek rá.

Snack (Zsófi kedvence):

Én mostanában az egészséges édességek megszállottja lettem, így ha késztetést érzek a nassolásra először a különféle magokhoz és gyümölcsökhöz nyúlok, legyen az aszalt, szárított vagy nyers. Ha viszont te is úgy érzed, néha feltétlenül muszáj csokoládénak kerülnie a pocidba, bátran tudom ajánlani a jól bevált, és könnyen elkészíthető kókuszgolyót, akár olvasztott csokis vagy meggyes formában is. Ha pedig valahol a kettő között ingadozol, az étcsokiba mártott banán szárított málnával, mandulareszelékkel, karamellával és igazából a végtelenségig variálható földijóval, ideális bűnözés lesz számodra a matekházi megírása közben. A harmadik képnek pedig talán a ,,nem válogatósak tálja” címet adnám, a mandarintól a tejcsokin át a camambert sajtig minden megtalálható rajta.

Vacsora:

Ha a fűszeres csirkefalatok rizzsel nem annyira izgi, akkor a rozmaringos-citromos csirkecombok szerintem megteszik hatásukat, főleg ha egy kis ribizlivel együtt sütöd! A zöldségkedvelők pedig ezek mellett kipróbálhatnak egy izgalmas, mindenfélével megbolondított tésztát: borsó, párolt koktélparadicsom, madársali és egy kis parmezán jó együttest alkot, de ha még úgy gondolod, elférne rajta pár dolog, akkor bármit rátehetsz, ami a konyhában a kezed közé akad és az ízlésed is elbír. Végül a neméheseknek egy kis rukkolás, avokádós vacsora főtt tojással és gombával telitalálat lehet az esti órákban.

Ha már korog is a gyomrod, akkor nincs mit tenni, sipirc a konyhába, és készítsd el valamelyik kedvedre való ötletet! 🙂