Cikkek Egyéb Gyermekvasút Hírek NVP Programok Vasúton

E-posz, az online NVP

Sajnálod, hogy tavaly elmaradt a tavaszi NVP és a nyári kétnapos program is? Hiányzik a nagyvasúti programok hangulata? Akkor az E-poszt neked találták ki! Mivel sajnos a helyzet nem engedi, hogy előben találkozzon az egész vasút, online formában fogjuk megtartani a következő NVP-t, aminek, igen, kitaláltad E-posz a neve.

Erre a programra minden csoportnak egy legfeljebb 8 perces videóval kell készülnie, de nem ám csak úgy akármiről. Minden csoporthoz kisorsoltunk egy írót vagy költőt, a videóban az ő életművét kell alapul venni. Vászonra vihettek egy részt az életéből, akár valamelyik művét „remake-elhetitek”, bármit csinálhattok, ami valamilyen módon kötődik az írótok vagy költőtök személyéhez. A lényeg, hogy legyetek minél kreatívabbak. Fontos, hogy minél többen szerepeljetek benne a csoportotokból, akár csak hanggal.A videók közül egy 4 fős független zsűri fogja kiválasztani a győztes művet. A verseny tisztasága érdekében arra szeretnénk kérni titeket, hogy a videók teljes egészében a csoportotok munkája legyen, ne vegyetek igénybe külső segítséget, beleértve az utómunkát is. A kisfilmek leadási határideje december 23, az ifijeitek majd gondoskodnak róla, hogy eljusson hozzánk, valamint természetesen végig segíteni fognak benneteket a kisfilmek elkészítésében.

A kisfilmeket a GyvTv fogja közzétenni december 29. és január 2. között, naponta 3-at. Január 3-án egy műsor után fog következni az eredményhirdetés, amikor megtudjátok, ki is készítette a legjobb videót. Ugyanezen a napon egymással játszhattok a tavasszal megismert multiplayer játékokkal, és néhány új is bemutatkozik majd. Hogy mik, azt egyelőre nem áruljuk el.

A csoportok költőit pedig az alábbi táblázatban látjátok:

1 Csukás István
2 Népköltészet
3 Weöres Sándor
4 Fekete István
5 Romhányi József
6 Arany János
7 Nemes-Nagy Ágnes
8 Varró Dániel
9 Karinthy Frigyes
10 Móricz Zsigmond
11 Mikszáth Kálmán
12 Szabó Magda
13 Lackfi János
14 Örkény István
15 Kosztolányi Dezső

Az alábbi videóból pedig minden további fontos tudnivalót megtudhattok:

Az alábbi videók segíthetnek ötletelés során:

Veress Hunor

Pajtás: 54. tanfolyam, II. csoport
Ifi: 62-63. tanfolyam, V. csoport