Cikkek Egyéb Érdekesség

Karácsonyi csúnya pulcsik

Már nem csak az amerikai filmekben felfedezhetőek a csicsásabbnál csicsásabb karácsonyi különleges pulóverek, hiszen tavaly karácsonykor a magyar emberek is tömegesen voltak láthatóak a közösségi oldalakon ilyen viseletben. Idén is a ruha üzletek legkeresettebb darabjaiként tartják számon ezeket. Bizony, a csúnya pulcsik elárasztották a háztartásokat. Teljesen okkal, hiszen összejöveteleken jókat tudunk kacagni egymás felsőjén. Képzeljünk csak el egy közös csoportképet amelyben mindenki saját egyéniségének megfelelő ruhadarabban pózol. Te milyenben leszel, ugye feltöltöd az Instára?

Gondoltad volna, hogy ez a hagyomány komoly történelemmel rendelkezik? Az ikonikus ruhadarab a XIX. század végén jelent meg az Egyesült Államokban. Az utóbbi évtizedekben egy sorozatban láthattuk újra ezt a megkérdőjelezhető mintázatú és színű pulóvert. Pár évvel ezelőtt tehát egy csúnya pulcsi lavina indult el a világban és minden bizonnyal ez az oka, hogy mára ez  ruhadarab berobbant a divatba és a karácsonyunk egyik nagy slágere. Ebben a mókás felsőben még a felnőttek is újra kisgyereknek tudják magukat érezni. Előjön bennük  egy érzés, hogy milyen jó volt, amikor szakadó hóban és meleg pulcsiban mentek oviba, ez mennyire kellemes időszak volt életükben (még akkor is, ha Magyarországon szüleink még nem is kimondottan csúnya pulcsiban, hanem nagyszüleik által kötött garbóban tették mindezt). Így talán mára számukra is szívet melengető érzés beleburkolózni egy hóemberes-karácsonyfás pulóverbe.

De hol tudjuk beszerezni ezeket a pulcsikat?
A mai világban ez a ruhadarab szinte már mindenki életet színesíti, így számos hétköznapi ruhaboltban is megtalálható. Különböző üzletekben barangolva bárki ráakadhat kedvencére. Ezekben a kínálatokban számos méret közül válogathatunk több példányban is. Persze nem muszáj személyesen emiatt elmennünk vásárolni, hiszen online oldalakról is tudunk rendelni ami sokkal egyszerűbb lehet számunkra, így csomagunk pár napon belül már a kezünkben tudhatjuk.

Meglepő ugyan, de a legegyedibb darabok a használtruha üzletekben találhatóak meg. Igaz, a méretválasztás szempontjából kicsit macerás, mert amikor végre már megtalálod a legjobban tetsző felsőt szembesülhetsz a ténnyel, hogy az bizony nem a te méreted. De nehogy feladd a keresést, hiszen idővel szembe jöhet veled a tökéletes darab amit máson kis eséllyel láthatsz az utcán közlekedve.

De ha végképp egyedi, már-már ronda pulcsit szeretnél, akkor csináld meg sajátkezűleg otthon! Az egészhez nincs másra szükséged csak egy piros basic pulóverre és díszekre, valamint a fantáziád szabadon engedésére. Aggassz rá díszeket kedvedre, kesze-kuszán és garantáltan ízléstelen lesz, mármint jó értelemben! 🙂

Egy ilyen felső csak még jobban meghozza az ember kedvét az ünnepekhez, és bízom benne, hogy ti is kedvet kaptatok a garbók viseléséhez! 🙂

Címkék