Érdekesség

Geocaching. Tessék?!

Sajnos az utóbbi időben nem sok lehetőségünk volt kirándulásra az ünnepek és a kedvezőtlen időjárás miatt, viszont kezd vége lenni a decemberi szürkeségnek, így remélhetőleg többször fogunk tudni kimozdulni otthonról.

Ha szeretsz kirándulni, de már nagyon sok helyen jártál és kezdenek unalmassá válni a szokásos helyek, akkor geoládák keresésével, azaz geocachinggal ez sokkal izgalmasabb lehet.

Hogy miknek a keresésével?
A geoládák egyszerű kis dobozkák országszerte elrejtve olyan helyeken, amelyeket érdemes felfedezni és megismerni. A ládák pontos helyét koordináták jelzik, így egy GPS vagy telefon segítségével könnyebben megtalálhatóak, persze ezek nélkül is sikerülhet, csak kicsit nehezebb dolgod lesz. Ezekben egy napló, amibe a megtaláló beleírhatja a látogatás időpontját és a játékban használt nevét, de apró kis kincsek is találhatóak benne. Amikor megtalálod a ládát el is vehetsz belőle egy apróságot, de cserébe egy hasonló értékű tárgyat kell beletenned. Ezeknek a dobozoknak a felkutatását, keresését hívják geocachingnak.

Plusz egy ok, hogy kipróbáld:
A Gyermekvasút környékén is rengeteg dobozka, azaz geoláda található. Íme egy pontos útvonal, ami egészen Hűvösvölgytől Csillebércig vezet, érintve több látnivalót is. Az alábbi képen színes vonalak jelzik a 14 kilométeres útvonalat. Ha több információra vagy újabb útvonalakra is kíváncsi vagy, akkor érdemes felkeresni a geocaching weboldalát.

 

 

Ha kedvet kaptatok hozzá vágjatok bele, megéri. Jó ,,kincskeresést”.