Cikkek Klub Programok Szakmai

Ismét terepen a Szakmai Szakkör!

Hosszú idő elteltével, 2 év online térbe szorulás után a Szakmai Szakkör újra kilép a Gyermekvasút berkei közül, neki vág a 1435 mm nyomtávolságú pályának, hogy november 7-én (vasárnap) felkeresse Szolnok vasútállomást.

A közel 175 évre visszatekintő múltú vasútállomáson összesen 8 vasútvonal találkozik. A vonalak számából már lehet következni, nem egy kicsi állomás ez a Szolnok, hiszen összesen 32 vágánya van (csak a személypályaudvarnak).

Vasárnap többek között tervben van a „Pagoda” (1. sz. őrhely), a teherpályaudvaron a magasfogadó, a régi gurítódomb, és sok más „szakmai finomság” megtekintése. Azért, hogy ne kelljen egésznap ingázni a különböző szakmai látványosságok között, egy saját „különszerelvénnyel” fogunk mozogni a pályaudvar területén!

Találkozni 7:45 és 8:00 között fogunk a Nyugati pályaudvar 11.-12. vágánya között (a nagy kiíró-tábla mögött), ahonnan közösen utazunk le a 8:28-kor induló 6192. sz. sebesvonattal Szolnokra.

Elköszönni 17:45-kor fogunk Szolnok-Újszász felől érkező 3333. sz. vonat érkező vágányánál a Keleti pályaudvaron.

FIGYELEM! A kiindulási és az érkezési pályaudvar NEM azonos! Kérjük, erre figyeljetek! (Odafele Cegléden át a 100a vonalon utazunk, visszafele Újszászon át a 120a vonalon.)

Az alkalomra mindenkinek jelentkeznie kell a szasza.2010.2020@gmail.com címen (nevet, csoportszámot tartalmazzon), melyet minden esetben visszaigazolunk.

A vonatjegyeket mindenki egyénileg intézi! (Javasoljuk az online megváltást, mely automatikusan 10% kedvezményt ad!)

A vonatjegyek és a kedvezmények(et) igazoló okmányok (diák-, esetleg MÁK, vagy MÁV-arcképes igazolvány) mellett mindenki hozzon láthatósági mellényt, az utazáshoz szájmaszkot illetve egész napra enni-, és innivalót!

További részletek valamint régebbi online előadások: sihuhu.com/szasza

Utoljára 2017 márciusában jártunk Szolnokon, annak a SiHuHu élménybeszámolóját itt tekinthetitek meg.

Egyfős személyzet még dolgozik a hatos őrhelyen
Kilátás a pályaudvarra

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés