Cikkek Egyéb Érdekesség Programok

Nyomás a szabadba télen is!

Veled is megesik télen, hogy a suliig sincsen kedved elsétálni? A gondolattól is kiráz a hideg, hogy kitedd a lábad a házból? Legszívesebben otthon gubbasztanál ezekben a hónapokban? Görgess lejjebb, és megtudod, miért érdemes felhúzni mégis a bakancsot!

Vácrátóti Arborétum

Magyarország legfajgazdagabb élőnövény gyűjteményét itt, a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben találjuk. A parkban egy 120 éves működő vízimalmot is megcsodálhatunk, mely még páratlanabb élményt nyújt a télbe burkolózott arborétum kirándulóinak. Ugyan minden évszakban érdemes ellátogatni ide, azonban a helyiek is arra esküsznek, hogy télen meseország tárul elénk a botanikus kertbe belépve.

Dobogó-kő

Bizonyára sokan jártunk már az egyedülálló spirituális energiákkal rendelkező Dobogó-kőn, ez azonban azon kirándulóhelyek egyike, ahova minden évben nyugodt szívvel ellátogathatunk. A kilátó kitűnően megközelíthető, a táj gyönyörű, az országban elsőként létesített Menedékházban pedig nagyon finom babgulyással töltheted meg a pocakod. Mi kell még?

Gyadai tanösvény

A gyadai tanösvény elsősorban nem a lenyűgöző panoráma miatt vált közkedvelt úti céllá, hanem a kalandos kialakítása miatt. A tanösvény óriás függőhidakkal, hintahídakkal, mocsáron átvezető fapallókkal teszi színessé a következő vasárnap délutánodat! Ne hagyd ki! 😉

 

Lillafüred

Lillafüredről bizonyára azonnal a kisvasút jut eszünkbe, azonban a környék számos csodát tartogat még: gyönyörködhetünk a megfagyott vízesésben, megtekinthetjük útközben a Költők kertjét, kérhetünk vezetést az Anna-barlangban és megtekinthetjük a jégbe burkolózott Hámori-tavat.

Normafa

Nem, természetesen Normafa sem maradhat ki a felsorolásból. Azt hiszem, a leírhatatlan panorámát és a gőzölgő almás rétest senkinek nem kell bemutatnom. A túra pedig természetesen egybeköthető egy kis vonatozással, ez esetben jegyvizsgálókulcs és egyenruha nélkül!

Sinka Zsófia

Pajtás: 53. tanfolyam, VIII. csoport
Ifi: 64-65. tanfolyam, XIII. csoport