Cikkek Gyermekvasút Programok

Milyen is lesz idén a gyermekvasutas tábor

    • Mostanában, ha Hűvösvölgyben járunk azt vehetjük észre, hogy óriási építkezés folyik a tábor helyén, ami nem véletlen, ugyanis az idei évben megújul a több mint 50 éves gyermekvasutas tábor. Na de milyen is lesz idén a táborozás?

Először is idén ismét 5 turnusban 3 csoport fog egyszerre táborozni, viszont a pandémia előtti időkkel szemben ezek csak 12 naposak lesznek, így minden csoportnak lesz 4 szolgálata, 4 egész napos programja és 4 fél napos programja. (a cikk végén megnézhetitek mikor és melyik csoporttal táboroztok majd, illetve, hogy ki lesz a táborvezetőtök)

Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy hogy is fog kinézni majd az új tábor. A jelenlegi táborból összesen 2 épület fog megmaradni: a tornaterem, illetve az otthon. na de mi is lesz a többi részen? Az egyik legfeltűnőbb változás, hogy az eddigi „alsó” és „felső” faházsor helyett 1 nagy kétemeletes ház lesz, amiben minden szobában lesz töltő is, így nem kell majd egyfolytában a táborvezetőtöket keresni, ha telefont akartok tölteni. A szobák ahogy régen is, úgy most se lesznek óriásiak, de ott annyi időt nem is fogunk tölteni. A fennmaradó hatalmas kinti területen pedig egy csomó olyan dolog lesz, amiknek köszönhetően sosem fogunk unatkozni. A kosarazáshoz a jelenlegi viszonylag kicsi betonplacc helyett egy sportpálya lesz, ahol még focizni is lesz lehetőség. A pályát labdafogó háló veszi körül, így egy focinál, kosárnál, tengónál, vagy bármi másnál nem kell üldöznötök a labdát, ha rossz irányba megy, hiszen ez megállítja. ha pedig inkább valami logikai játékot szeretnétek játszani, akkor a focipálya mögött tudtok amőbázni is egy óriási pályán. A többi sportos játék a volt alsó faházsor helyén lesz megtalálható, itt tudtok majd pingpongozni, teqballozni (ez olyan mint a pingpong, csak lábbal játszák), illetve egy lengőteke is helyet kap majd itt, valamint ezek közelében lesz majd a trambulin is, ha pedig valaki nem csak mozogni, hanem erősödni is szeretne annak pedig a pinpong asztalok előtti kültéri fitness lesz a megfelelő hely.  Ha esetleg valami nyugodtabb dologgal szeretnétek eltölteni az időt, akkor lehetőséget lesz rajzolni is, mivel egy óriási rajzfal lesz a focipálya mögött. A vonatokat kedvelők pedig az alakulótér mellet még terepasztalozhatnak is. De lehetőség lesz még sakkozni is, illetve, ha esetleg társasoznátok akkor arra kiváló hely lesz a táborban a szaletli ami szintén az alsó faházsor helyére fog átkerülni, valamit a tábor területén lévő rengetek asztal is. A nagy melegben szüksége lesz a szervezetünknek a vízre is, ezért több helyen is lesz kút, valamint egy párakaput is csinálnak a focipálya közelében.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket és már nagyon várjátok a tábort. (Már kevesebb mint fél év és ki is próbálhatjátok)

2022 évi táborturnusok

turnus időpont táborozó csoportok táborvezető
I. turnus június 25-július 6 1, 4, 9 Körtvélyesi Eszter
II. turnus július 7-július 18 7, 12, 13 Sütő Dániel
III. turnus július 19-július 30 5, 6, 11 Jónás Gergely
IV. turnus július 31-augusztus 11 2, 3, 15 Szente Dávid
V. turnus augusztus 12-augusztus 23 8, 10, 14 Badovszky Adrienn

Pék-Molnár Ármin

Pajtás: 61. Tanfolyam, IV. Csoport
Ifivezető: 70., 71. Tanfolyam IX., VIII. Csoport