Cikkek Egyéb NVP Programok

Akadémia | ~híres mesterségem címere~

A következő nagyvasúti program, ami az Akadémia névre hallgat, november 26-án délután kerül megrendezésre egy újpesti iskolában. Ezen a programon a felnőttek világába nyerhettek majd betekintést különböző workshopok keretein belül.

Ezeket az interaktív foglalkozásokat a ti szüleitek és ifijeitek fogják tartani a saját munkájukról vagy éppen hobbijukról. Megismerkedhettek például azzal, hogy mivel foglalkozik egy kutyakiképző, tudóskodhattok egy kicsit, miközben különböző tudományos kísérleteket próbáltok ki, de betekintést kaphattok az újságírás vagy éppen a programozás rejtelmeibe is. Emellett megtudhatjátok pontosan, mi is a munkája egy MÁV Start Utasellátósnak vagy egy logopédusnak. Megtanulhattok hímezni, készíthettek gipszkötést, beleshettek a 3D nyomtatás hátterébe, vagy éppen besétálhattok egy igazi füstsátorba gázálarcban, hogy megnézzétek milyen helyzetek fordulhatnak elő a katasztrófavédelemben. Na és képzeljétek, akár még a zsonglőrködésben is szerencsét próbálhattok. Ezeken kívül még számos workshopon lesz lehetőségetek részt venni a nap folyamán, ezekről bővebben októberben a Sihuhu instagram oldalán olvashattok, ugyanis pár naponta kikerül majd egy-egy újabb workshopról egy instasztori az állomás részletesebb leírásával.

Ezekre a workshopokra előre kell majd jelentkeznetek november elejétől egy kérdőív kitöltésével. Ebben a kérdőívben majd azt szeretnénk felmérni, hogy ki melyik workshopra menne szívesen. Ez alapján mi fogunk majd egy személyre szabott órarendet összerakni mindenkinek, itt igyekszünk szem előtt tartani az igényeiteket, hogy lehetőleg mindenki el tudjon menni mindenre, amire szeretne. A workshopok hosszúságától függően nagyjából 4-5 mesterséggel ismerkedhettek meg ezen a napon a nagybetűs életből.

Illetve ne felejtsetek el jelentkezni a Tánc teambe, hogy felléphess majd az Akadémia záróján! Erről ebben a cikkben már írtunk nektek.

Reméljük ti is legalább annyira várjátok ezt a napot, mint mi.
Addig pedig kövessétek a Sihuhu insta oldalát!

Az Akadémia szervezősége

Szabó Boglárka

Ifivezető
pajtás: 49. tanfolyam, I. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, XIV. és IX. csoport, Ifiképzés