Gyermekvasút Szakmai

Megjelent az új Segédlet!

Szerdától már elérhetők a szolgálatokban az új Segédletek.

Az idei kiadványban több változás van, ezért is érdemes alaposan átböngészni – a kötelező kérdéseket pedig természetesen megtanulni.

Fontos változás, hogy a vizsgaszabályzat egy része (javítóvizsga lehetősége, kötelező felszerelések, vizsgák minősítése) és az iskolai tanulmányi eredmény ellenőrzésének szabályai is bekerültek abba a tudásanyagba, amit a feladatlapokon is kérdezhetnek – tehát lényegében ezentúl ezeknek a szabályoknak az ismerete is szükséges ahhoz, hogy bárki sikeres vizsgát tegyen.

A „Mit nem szabad sohasem?” kérdéskörhöz az eddig megszokott, minden egyes tételt külön-külön bemutató rajzokon kívül bekerült egy olyan összesítő ábrázolás is, ahol egy grafikán fedezhető fel az összes veszély. (Köszönjük a rajzot Pásztor Emmának, V. csoportos gyermekvasutasnak.)

A legtöbb változás kereskedelem tantárgyból van: az eddig megszokott, csak a Gyermekvasút állomásain és vonatain megváltható papíralapú jegyeken kívül hamarosan megjelennek új, csak a MÁV alkalmazásban megvásárolható jegyfajták is, ezért változnak a jegyek érvényességének, kezelésének szabályai.

A Segédletben a változásokat a 13. oldalon külön ki is gyűjtöttük, valamint a kérdések után az „ÚJ!” szó is erre figyelmeztet.

December 9-től elkezdődik a gyakorló feladatlapok írása is: a szokott rendben reggel az Otthonban piros vagy zöld tollal töltik ki a gyermekvasutasok, majd a szolgálati helyükön napközben kék tollal javítják ki, este pedig haza lehet vinni, hogy a felkészüléshez felhasználhassák.

Az új Segédlet a Sihuhun is fenn van már a megszokott sihuhu.com/szakmai oldalon.
Az „A” jelű gyakorló feladatlap online változata is elérhető lesz a hétvégétől a szakmai aloldalon.