Cikkek Hírek Szakmai

Apa, folytatódik!

A címből már könnyen rá lehet jönni, hogy igen! ez az előző „Apa, kezdődik!” cikk folytatása. Egy másfél hónappal ezelőtt arról írtunk, hogy elkezdődött a rendelkező alapképzés időszaka. Nos, ez az időszak a tegnapi nappal lezárult, ugyanis előzőnap a XIV. csoport is levetítette az utolsó diasort.

A mai naptól kezdve a Vörös helyét átveszi az Ebédlő, a kék tollakat felváltják a zöld-piros tollak, és a XV. csoport 7:50-től már nem a rendelkező alapképzésnek ugrik neki, hanem az „A” jelű gyakorlólapnak.

Az elkövetkező három csoportszolgálat reggelén lehetőség lesz kipróbálni, milyen is egy igazi éves szakmai vizsgát megírni, hiszen hasonló körülmények vannak ilyenkor, mint az éles vizsgán. A megírt gyakorlólapokat 8:40-kor begyűjtik az ifivezetők, majd ezeket az adott szolgálati helyen osztják ki.

Napközben az állomásokon (vonatkísérőknek a vonaton és a fordulóidőkben) közösen kell kijavítania mindenkinek a saját feladatlapját. Így ez egy kitűnő lehetőség felmérni a felkészültségedet a vizsgára! Korábbi cikkünkben már olvashattátok, hogy megérkeztek az idei tanévre szóló segédletek, ennek már online változata is elérhető.

Szakmai MÉM - Új kérdés

Az éves szakmai vizságra való készülésben segítséget tud nyújtani a sihuhu.com/szakmai weboldal is, ahonnan letölthető a Segédlet, illetve a már megjelent gyakorlólapok is. Mindezek mellett, a tavalyi tanévben végzett tanfolyamosok találnak 2 extra gyakorlólapot, amelyeket főleg bemelegítésnek ajánljuk az igaziak előtt.

Folytatjuk…

In memoriam János Hegyi.

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés