Cikkek Egyéb Gyermekvasút Programok Tanfolyam

71. tanfolyam megnyitó

2023. február 4-én kezdetét vette a 71. Gyermekvasutas tanfolyam közel 120 gyerekkel és 15 lelkes ifivezetővel.
A tanfolyam témája: Föld körüli utazás. A tanfolyamosok a tanulás mellett minden alkalmon egy-egy országba „elutazva” ismerhetik meg a világ különböző kultúráit és nevezetességeit.

A megnyitó rövid felvezetővel, és a tanfolyam témájának a bemutatásával kezdődött. Miután a gyerekek megismerkedtek a „földkörüli út részleteivel”, részt vettek az első F2 és BiztBer óráikon is.

Az ebéd és a csoportképek elkészítése után, minden osztály utazott a Gyermekvasút vonalán. Az út senkinél sem telt unalmasan: vidám daltanulástól és beszélgetéstől volt hangos néhány kocsi. A leérkezés után érdekes játékokkal töltöttük el a hátralévő időt.

Az első nap sajnos gyorsan eltelt és 16:00-kor mindenki könnyes búcsút vett egymástól. Ekkor hangzottak el először az osztályok elköszönései is, és ekkor tapasztalhatták meg először a leendő pajtások, hogy általában milyen hangos is egy elköszönés a vasúton.

Következő alkalom február 10-én, pénteken a BGOK-ban lesz. Az első elméleti alkalmon a tanfolyamosok Spanyolországot ismerhetik meg különféle játékokkal.

végezetül az osztályképek: