Programok

Itt a Farsang, áll a bál!

Neked is eleged van már a borús, téli napokból? Várod már a tavaszt, hogy újra virágba boruljon minden, jöjjenek a sokvonatos hétvégék, métaliga, túra? Kiengednéd a félévzárás és a szakmai vizsgák feszültségét? Űzzük el közösen a telet és várjuk együtt a zsongást hozó tavaszt február 25-én, a Farsang NVP-n!

A farsangi, karneváli ünnepkör számos nép szokásai között megjelenik.  Ennek oka, hogy a tél végéhez közeledve emberek szerte a világon szerették volna valamilyen módon felgyorsítani a nappalok hosszabbá válását, a tavasz közeledtét, s elűzni a zord, hideg, terméketlen téli időszakot. Ehhez a legjobb módnak pedig egy óriási bál, színes-zajos forgatag, mulatság bizonyult. Álarcok mögé bújva mindenki kicsit kimozdulhatott saját szerepéből, kipróbálhatott egy másik szerepet, a maszk mögött megszűntek a társadalmi különbségek, új szerelmek szövődtek és a nagy lakomák felüdülést jelentettek a hosszú téli szűkölködés után.

Úgy döntöttünk, hogy hosszú évek után idén a Gyermekvasút keretein belül is megrendezzük farsangi mulatságunkat, ahol többek között a turnusok egy hagyományos farsangi sorversenyben mérhetik össze az ügyességüket, kidíszíthetitek a saját farsangi fánkotokat, velencei maszkokat és busóállarcokat készíthettek, és kipróbálhatjátok a karneváli mutatványosok látványos trükkjeit, a zsonglőrködést is.  A program végén a csoportok a maguk választotta jelmezekbe bújva vonulhatnak fel, mutathatják be kreativitásukat a nevelőkből álló zsűri előtt, valamint fellépnek majd a Ki mit tud? legjobb előadói is. A nap pedig egy gigantikus flashmobbal és diszkóval zárul majd.

A legfontosabb tudnivalók a programról: 

Dátum: 2023. február 25., szombat

Találkozó: 12:30, Göncz Árpád városközpont (Deák felől érkező pótlóbusz megállójánál, a parkban, SAMSUNG-torony alatt)

Elbúcsúzás: 18:30, ugyanott

Helyszín: Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (1139 Budapest, Lomb utca 1-7)

Hozz magaddal:

  • csoportod témájának megfelelő jelmezt
  • némi nasit, innivalót
  • fergeteges hangulatot

Addig is érdemes figyelned a SiHuHu-t, hiszen hamarosan kikerülnek a Ki mit tud? vetélkedő videói. 7 napon át minden nap szavazhatsz majd  a kedvenc produkcióidra, hogy a három legtöbb szavazatot elért fellépő előadását a programon, élőben is megtekinthesd.  Ezen kívül pedig további érdekességekkel is készülünk farsangi időszakkal kapcsolatban, amik majd egy kvíz formájában is visszaköszönnek a Farsangon, így ha elolvasod a cikkeinket, a fánkon kívül további nyalánkságokkal is megtömheted a bendőd a programon!