Cikkek Gyermekvasút NVP Programok

V1552Aszámlálás – A szabályok csata közben

Mint már tudhatjátok, szombaton kerül megrendezésre a V1552Aszámlálás, amikor a mindenki által a jól ismert számháborút fogjuk játszani. A számháború egy mindenki számára egyaránt élvezhető játék, azonban fontos letisztázni a szabályokat, hiszen ezeket akár ti is másképp ismerhetitek. Annak érdekében, hogy minden csapat mindegyik pályán egyenlő esélyekkel játszhasson, ezért a V1552Aszámlálásnak is készült egy külön szabálykönyv, amiről ebben a cikkben tájékozódhattok.

A pályán egyszerre két csapat tartózkodik, akiknek célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék össze. Ezt kétféleképpen tudják megtenni: Minden helyesen felolvasott szám után 1 pont jár, valamint a csapatoknak lesz egy zászlójuk, amit mindenki számára jól látható módon és elérhetően kell elrejteni. Az ellenfél zászlójának begyűjtése 30 pontot ér, ámde ezt csak egy alkalommal lehet meccsenként megszerezni a 15 perc alatt.

A számokat a kezdősípszó elhangzása után mindenkinek fel kell vennie úgy, hogy ne takarja semmi (haj, sapka stb…). Minden játékosnál egy időben csak egy szám lehet, így egy esetleges kiejtés után új számot kell kérnie. Bármilyen segédeszköz használata tilos!

A játék során engedélyezett a föld- illetve égimádás, valamint a 3 fős tankok létrehozása. A 3 főnél nagyobb tankokat bontsátok szét a becsatlakozó játékosokkal 2 és 3 fősekre!

A program helyszínének adottságai miatt vannak fontos szabályok, melyek mindenkire érvényesek lesznek az egész nap folyamán:

  • Tilos az építmények falaira, illetve az építményekre felmászni!
  • Tilos a kövekre, sziklafalakra felmászni!
  • Tilos barlangokba bebújni, ott elrejtőzni!
  • Tilos a fákra felmászni, illetve bozótosba bemenni, ott elbújni!
  • Tilos a játékosokkal való agresszív viselkedés minden esetben!

Az Egri vár másolatának környéke Pilisborosjenőn természetvédelmi terület, ezért szemetelni szigorúan tilos!

A szabályok be nem tartása és további sportszerűtlen cselekedetek kizárással is járhatnak, a bírók döntését tiszteletben kell tartani!

A program részletes szabálykönyvét itt tudjátok megtekinteni:

Szabálykönyv

A programról készült szabályvideót itt tudjátok megnézni:

(A szabályokról szóló tájékoztatót készítette: Dallos Mirkó, XV. csoportos ifivezető)

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport