Cikkek Érdekesség Gyermekvasút Hírek NVP Programajánló Programok

Féllábbal már a Tatai-tóban!

Hamarosan elérkezünk a június 17-18-i hétvéghez, ez a két nap pedig a soron következő nagyvasúti program időpontja, hiszen ekkor kerül megrendezésre a Folkfest, mellyel kapcsolatban néhány lényeges információt olvashattok a továbbiakban.

Az első és legfontosabb az idei szuper nyárindító programmal kapcsolatban, hogy a részvétel akárcsak tavaly, idén is előlegfizetéshez kötött. Az előlegbefizetés határideje pedig június 9. szolgálatzárás! Ennek összege pedig 8000 Forint, amit készpénzben lehetséges befizetni a nevelőtanári irodában. Szintén fontos határidő a május 31. Eddig tudjátok megrendelni és befizetni a program arculatával ellátott pólókat, aminek ára 2500 Forint. Ezt is a nevelőknél tudjátok befizetni a pólóméretetek megadásával együtt. A határidő betartása azért is szükséges, mert a pólóknak bizony el is kell készülnie a programig. A legfontosabb és részletes információkért látogassatok el a program hivatalos weboldalára: sihuhu.com/folkfest!

És most pedig bővebben arról, hogy tulajdonképpen mi is fog rátok várni! Első nap 7:00-7:15 között fogunk találkoznia  Nyugati pályaudvaron  (a Westend alatti, 1-9. vágányoknál), és innen 7:30-kor fogunk közösen elindulni Tóvároskert megállóhely felé egy különvonattal. Az érkezés után, amint megtörtént a becsekkolás, kezdetét is veszik az izgalmasabbnál izgalmasabb programok. Első nap délelőtt rengeteg kézműves hagyományőrző programmal készülünk nektek, többek között mindenkinek lesz lehetősége cipót sütni, amit el lehet majd fogyasztani az esti vacsorához. Továbbá lesz íjászkodás, kipróbálhatjátok, hogyan lehet ostorral csettinteni, de készíthettek nemezeléssel, kosárfonással saját kis emléktárgyakat, miközben megismerkedhettek ezekkel a régi technikákkal. Lesz csuhébabakészítés, fafaragás, gyertyaöntés, agyagozás és még rengeteg minden, amit talán el se tudtok képzelni. A kézműveskedés után délután egy óriási közös strandolás vár ránk, felfújható vízi kapuval, matracokkal és mindennel, ami csak a strandolás szó hallatán eszetekbe jut. Este pedig lesz tábortűz, foci, kosár, röpi, henna, és nem utolsó sorban az este fénypontja egy óriási közös táncház, ahol némi körtánc is vár majd rátok.

A második nap egy kiadós reggeli után pedig különböző sportokat és népi játékokat próbálhattok ki, többek között megismerkedhettek a méta egy még régibb és izgalmasabb verziójával. A program zárásaként visszatérünk a Tatai-tóba, egy utolsó fürdésre a hazaindulás előtt.

Semmiképp se maradjatok le, hiszen ennél jobban nem lehet indítani a nyarat, részletekért látogassatok el a weboldalunkra, kérdés vagy kérés esetén pedig keressétek akár közvetlenül is nyugodtan a szervezőséget a folkfest@sihuhu.com email címen!

Bézi Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam (C), VII. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam (C-C), XI. csoport