Gyermekvasút Hírek NVP Programajánló Programok

Hamarosan itt a Folk Fest! Ne maradj le semmiről!

Ezen a nyáron is Tatán fogunk eltölteni kettő csodálatos napot a vakáció megkezdéseként, június 17 és 18 között, még pedig a Folk Festen.

A legfontosabb, hogy programra az előleget (8000 Forintot) kérjük, hogy ne felejtsétek el június 9-ig befizetni a nevelőtanári irodában.

Fontos, hogy a részvétel ehhez kötött, illetve befizetés után mindenképp töltsétek ki kérdőívet, amit a weboldalon értek el (www.sihuhu.com/folkfest), illetve csekkoljátok a cikkben található hivatalos levelet is! Bármilyen kérdés, kérés esetén keressétek közvetlenül is nyugodtan a szervezőséget a folkefest@sihuhu.com email címen!

Folkfestlevel

Minden információt megtaláltok a weboldalon, de érdemes nyomon követni a Chatbotot és a SiHuHu Instagram felületét is, ahol szintén találkozhattok naprakész fontos infókkal a programot illetően.

És hogy mi is vár rátok?

Az első nap folyamán több mint 15 állomáson ismerkedhettek majd meg különböző népi hagyományokkal. (többek között mindenkinek lesz lehetősége cipót sütni, amit el lehet majd fogyasztani az esti vacsorához. Továbbá lesz íjászkodás, kipróbálhatjátok, hogyan lehet ostorral csettinteni, de készíthettek nemezeléssel, kosárfonással saját kis emléktárgyakat, miközben megismerkedhettek ezekkel a régi technikákkal. Lesz csuhébabakészítés, fafaragás, gyertyaöntés, agyagozás és még rengeteg minden, amit talán el se tudtok képzelni).

Ezek után pedig csobbanunk egy hatalmasat a tatai tóban. Este pedig lesz tábortűz, foci, kosár, röpi, henna, és nem utolsó sorban az este fénypontja egy óriási közös táncház, ahol némi körtánc is vár majd rátok.

A második nap egy kiadós reggeli után pedig különböző sportokat és népi játékokat próbálhattok ki, többek között megismerkedhettek a méta egy még régibb és izgalmasabb verziójával. A program zárásaként visszatérünk a Tatai-tóba, egy utolsó fürdésre a hazaindulás előtt.

Valamint mindenképp hozzatok magatokkal egy kulacsot, evőeszközt és egy tányért, akárcsak a sátortáborokra, ugyanis az első napi vacsi egy mega giga bográcsos paprikáskrumpli lesz.

Indítsuk együtt a nyarat, találkozzunk Tatán!

Bézi Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam (C), VII. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam (C-C), XI. csoport