Gyermekvasút Programajánló Programok

Múzeumok Éjszakája 2023 és Panoráma75 expressz

Múzeumok Éjszakája 2023
Múzeumok Éjszakája 2023

Múzeumok Éjszakája – 2023. június 24-én, szombaton kora esti programokkal és kedvezményekkel várja utasait a Gyermekvasút.

Gyermekvasút Múzeum – Hűvösvölgy állomás

A Gyermekvasút történetét bemutató kiállítás 19 óráig tart nyitva, Múzeumok Éjszakája karszalaggal díjmentesen látogatható.

Gyermekvasút vasútmodellező szakkörének kiállítása – Hűvösvölgy állomás

Az állomás alatti fogadóparkban található az egykori mozgólépcső gépháza, ahol a Gyermekvasút vasútmodellező szakköre működik. A terepasztalokkal berendezett kis kiállítótér 15 és 19 óra között fogadja a látogatókat.

Kedvezményes utazás

A 17 és 19 óra közötti idősávban a végállomásokról induló, 258, 358, 150, 351, 159 számú személyvonatokon karszalaggal gyermekjegy váltható.

Panoráma 75 expressz – Múzeumok Éjszakája

Érdemes a Múzeumok Éjszakája budapesti programjai előtt egy kisvasúti utazással kezdeni az estét és még sötétedés előtt vonatozni egyet a budai hegyekben.

Esti különvonat közlekedik Hűvösvölgy és Széchenyihegy között, az oda-vissza vonatút során a kilátókocsikban a budai hegyek hangulata, az erdő közelsége mindig páratlan élményt nyújt. A különvonat utasai Széchenyihegy állomáson a motorszín épületében a Gyermekvasút 75. évfordulója alkalmából berendezett időszakos kiállítást tekinthetik meg. Visszaútban a különvonat alkonyatkor érkezik a Kis-Hárs-hegy melletti panorámaívbe, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a fővárosra. A szerelvény itt várja meg a naplementét, majd indul tovább a hűvösvölgyi végállomásra.

További részletek a Gyermekvasút programjairól: ide kattintva

A Múzeumok Éjszakája egy kulturális esemény, amit először 2002-ben rendeztek meg. 2003 óta a Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartják. Idén várhatóan országszerte több mint 400 intézmény, közel 2000 programmal fog részt venni az eseményen. A Múzeumok Éjszakájának különlegessége, hogy egy belépőjegy-karszalag megvásárlásával az összes programban részt vevő intézmény kedezménnyel, vagy díjmentesen látogatható, a 6 évnél fiatalabbak díjmentesen részt vehetnek a rendezvényen. Idén a Gyermekvasúton karszalagot nem értékesítünk.

A budapesti Gyermekvasúton túl a MÁV-VOLÁN csoport az ország egyéb pontjain is várja az érdeklődőket színes eseményekkel (Debrecen, Domaszék, Dombóvár, Kecskemét, Mártély, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Petőfiszállás emlékhely, Püspökladány, Szeged, Székesfehérvár, Szentes, Szolnok, Szombathely, Hatvan), melyről részletesebben az alábbi oldalon olvashatsz.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója