Ifiképzés Vasúton

Ifiképzés jelentkezés 2023/24

A cikk tartalma és mellékletei frissült: 2023. szeptember 11. 19:30

Idén is eljött a pillanat, amikor kezdetét veszi az Ifiképzés. Jelentkezni online tudtok, legkésőbb 2023. szeptember 25. 16:00-ig. A jelentkezés előtt figyelmesen olvassátok el az IK Tájékoztató és követelményrendszerét.

A jelentkezés menete:

  • az itt található űrlap kitöltése
  • konzultálás előre egyeztet időpontban a csoportvezetőséggel
  • a kitöltött Szülői nyilatkozat, az Önajánlás és az év végi bizonyítvány elküldése  az ifikepzes@gyermekvasut.hu e-mail címre (Tárgy: Név és csoportszám, a csatolmányok 1 db levélben szerepeljenek)

Amennyiben korábban már bemutattad az év végi bizonyítványodat, úgy azt nem kötelező csatolni a többi melléklethez!

Egy kis segítség az önajánláshoz:
Az önajánlásodból azt szeretnénk megtudni, hogy mi motivált téged, hogy jelentkezz a képzésre, miért szeretnél ifi lenni és milyen olyan képességeid vannak, amik hasznodra válhatnak ifivezetőként. Ezt begépelve kell elküldenetek nekünk PDF formátumban.

Útmutatás a szempontrendszer értelmezéséhez:
A lent található szempontrendszer nem egy követelményrendszer. Valószínűleg nincs olyan ember, aki ezeknek mind meg tudna felelni. Ezért nem is úgy kell felfogni, hogy ha valamelyik nem igaz rád, akkor nincs értelme jelentkezni az IK-ra. Ezeknek a szempontoknak a lényege, hogy ti és az ifik is végig tudják gondolni azt, hogy az eddigi vasutas pályafutásod során mi jellemzett téged. Később pedig ezek a szempontok, valamint az önajánlás segítik az IK-s ifiket is abban, hogy meghozzák a felvételről szóló döntést.
Azonban nagyon fontos, hogy csak azok a szempontok jelentenek automatikus kizáró okot, amik félkövérrel vannak szedve: jelenleg kitiltás alatt állsz (tanulmányi vagy egyéb okból) vagy az utolsó éves szakmai vizsgád eredménye nem Kiválóan megfelelt minősítésű.

Sok sikert mindenkinek!


Tájékoztató és követelményrendszer

1. sz - Szülői nyilatkozat

2. sz - Szempontrendszer

3. sz - Formai követelmények

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés