Érdekesség Klub Programajánló

MEGTELT – Csühögés a zalai erdők mélyén

A KBK márciusi, csömödéri alkalma megtelt, azonban továbbra is van lehetőség jelentkezni a várólistára a kisvasutbaratklub@gmail.com-on keresztül. Helymegüresedés esetén értesítjük a várólistára jelentkezőket!

Elérkezett a március, a fák lassan de biztosan virágba borulnak, a nappalok hosszabbodnak, az erdőket újra megtölti az élet és költöző madaraink is lassan hazatérnek. A tavasz ébredését pedig nem is lehetne jobban megünnepelni, mint egy KBK alkalommal! Éppen ezért mindenkit vár sok szeretettel a KBK első tavaszi alkalma, amikor is március 17-én vasárnap ellátogatunk a zalai erdők, azon belül is a csömödéri rengeteg mélyére. A nap folyamán utazunk majd hazánk legkiterjettebb, a mai napig a faipar szolgálatában napi szinten álló kisvasútján, a Csömödéri Állami Erdei Vasúton, de felfedezzük a csömödéri erdőség minden zegét és zugát, a kistolmácsi tavat és ezen felül olyan vonalon is utazunk majd, melyen csak a kitermelt fa szokott.

Találkozni március 17-én (vasárnap) 6:15-6:30 között fogunk a Keleti pályaudvaron a jegyautomatáknál, majd a 952.sz. GÖCSEJ IC-vel utazunk egészen Zalaegerszegig, ahonnan személyvonattal folytatjuk utunkat Csömödér-Pákáig. Visszafelé az úton Kistolmácsról Nagykanizsára  különbusz visz minket, ahonnan már újra vonattal száguldunk egészen Budapestig. Elköszönni 20:24-kor fogunk a Déli pályaudvaron a Nagykanizsa felől érkező 853.sz. TÓPART IC érkező vágányánál. Ezen alkalmunkért pedig mindenkitől egységesen 5000 konvertibilis magyar forintot illetve érvényes országbérletet (vagy MÁK kártyát/ MÁV arcképes igazolványt) fogunk kérni.

 Ami mindenképpen legyen nálad:

Időjárásnak és kirándulásnak megfelelő öltözet

Egész napra inni- ennivaló

Pecsétgyűjtő

Országbérlet (vagy MÁK kártya/ MÁV arcképes)

Az alkalom költsége (5000Ft)

Jókedv

Amennyiben kedvet kaptál az alkalomhoz, nincs más teendőd, mint az alábbi kérdőíven jelentkezni rá, azonban siess, mert különvonatunk csupán 50 főt tud magával vinni! Amennyiben mégsem tudsz majd jönni az alkalomra, azt legkésőbb csütörtök (03.14.) 18:00-ig jelezd felénk, ugyanis utána az alkalom teljes költségét be kell fizetned!

 

Kedves, a KBK-t rendszeresen látogató tagunk! 

Észrevehetted, hogy a Felsőpetényi bányalátogatást először februárra, majd márciusra is terveztük, azonban most mégis Csömödérre látogatunk el. Sajnos ennek oka a a bánya részéről felmerülő megannyi probléma, így mindenkitől szíves megértését és türelmét kérjük az üggyel kapcsolatban! Éppen ezért egyelőre a KBK áprilisi alkalmának csak a dátuma bizonyos, a helyszíne még nem.

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljatok hozzánk bizalommal a kisvasutbaratklub@gmail.com email címen keresztül!

 

További tervezett alkalmaink az idei évben:

2024.április 27.

2024.május 18-19. Kétnapos túra: Feketebalog, Kassa (SK)

2024.június 24. Hortobágyi-halastavi kisvasút

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .