Gyermekvasút Hírek Technika és tudomány

Újra jár a libegő április 27-től

A BKV tájékoztatása szerint újra indul a libgő a hosszú leállást követően 2024. április 27-től. A rendkívüli karbantartás után a BKV szakemberei a tesztmeneteken mindent rendben találtak. A 2023-ban megvásárolt, és fel nem használt jegyek 2024. december 31-ig érvényesek maradnak.

A megújult libegő megújult belépőkkel várja utasait. Bár a felnőttjegy ára – kényszerűen figyelembe véve az inflációt – 500 forinttal emelkedik, az eddigieknél több kedvezményes árú belépőt lehet igénybe venni. Újdonság, hogy az eddigi kedvezményes jegy eltűnik, helyette a teljes árú belépőnél jóval olcsóbb gyermek- és diákjegy váltható. Minden jegykiadó automata alkalmas a bankkártyás fizetésre, állomásonként 1-1 automata készpénzt is elfogad, ezzel is gyorsítva a vásárlásokat. A 2023-ban megvásárolt, de még fel nem használt jegyek érvényessége 2024. december 31-ig meghosszabbodik. Aki viszont nem akarja felhasználni a belépőt, a BKV weboldalán tájékozódhat az esetleges visszaváltásról.

A zugligeti végállomás továbbra is – a vizsgákról jól ismert –  291-es busszal érhető el. A Gyermekvasút felöl Jánoshegyről és Virágvölgyről is egy könnyed sétával eljuthatunk a libegőig.

Új menetjegyek:

Érvényes: 2024. április 27-től

Jegytípusok Jegyárak
Teljesárú kétirányú jegy 3 500 Ft
Gyermek (3-14 év közötti) kétirányú jegy 1 000 Ft
Diák (15-25 év közötti) kétirányú jegy 2 000 Ft

További információk: https://www.bkv.hu/hu/content/zugligeti_libego

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .