Gyermekvasút Hírek Kisegítő Vasúton

Breaking news: Vágányzár a Gyermekvasúton

Vágányzár a Gyermekvasúton
Vágányzár a Gyermekvasúton

Május végén 2 szakaszban vágányzár lesz a Gyermekvasúton, ami még a szolgálatba járási rendet is érinteni fogja. Május 21. és 23. között a vonatok kizárólag Hűvösvölgy és Szépjuhászné között, míg május 27-től 29-ig Széchenyihegy és Hűvösvölgy között járnak.

Május 21. és 23. között

A pünkösdi hosszú hétvége után kedd és csütörtök között DS menetrend szerint közlekednek a vonatok. A többesszám idokolatlan, ugyanis csak egy vonat fog közlekedni az alsó szakaszon. Páratlan irányban D menetrend szerint indulnak majd a vonatok Hűvösvölgyből és Hárshegyről, visszafele pedig 6 perccel később indulnak a vonatok Szépjuhásznéról. Az utolsó vonat Hűvösvölgyből 17:00-kor indul, Szépjuhásznéról 17:26-kor.

Ebben az időszakban Szépjuhászné és Széchenyihegy között munkavonatok és szolgálati vonatok közlekednek (2 szerelvény), melyek a Széchenyihegyen ledepózott zúzottkövet terítik a vonal Szépjuhászné feletti szakaszán. Szerdán és csütörtökön egy vágányszabályozó kisgép is fog dolgozni.

Mivel a szolgálatos csoport csak 3 állomáson és 1 vonaton fog szolgálatot teljesíteni, ezért ezeken a napokon kizárólag a 7.-esek és 8.-osak láthatnak el szolgálatot. Cserébe a most megnyiló júniusi napokon a kimaradó csoportok kisebb tagjainak vannak fenntartva a kisegítős helyek, amelyekre a nevelőknél lehet jelentkezni a szokásos módon, 21 nappal előbb.

Csoport „Pótnapok”
XI. csoport június 9. (vasárnap)
XII. csoport június 23. (vasárnap)
XIII. csoport június 24. (hétfő)

Május 27. és 29. között

A gyereknap után hétfőtől szerdáig csak Széchenyihegy és Szépjuhászné állomás között fognak járni a vonatok DS2 menetrend szerint. Páros irányban D menetrendben szerint indulnak majd a vonatok Széchenyihegyről, visszafele pedig 6 perccel korábban indulnak a vonatok Szépjuhásznéról. Az első vonat két szerelvénnyel 8:45-kor indul Hűvösvölgyből, majd Szépjuhásznén szétválasztják őket. Visszafele az utolsó két vonat eredeti menetrenddel már teljes útvonalon fog közlekedni. A keresztek Jánoshegyen lesznek.

Hűvösvölgy és Szépjuhászné között napközben munkavonatok és szolgálati vonatok közlekednek, melyek a vontatási telepen ledepózott zúzottkövet terítik a vonal Szépjuhászné alatti szakaszán.


Az alkalmazott díjszabásban változás nem lesz a rövidebb útvonalon való közlekedés miatt.

A korlátozás a hétvégét (május 24-26.) nem érinti, akkor a teljes vonalon járnak a vonatok: pénteken a szokásos munkanapi, szombaton a hétvégi menetrend érvényes, vasárnap a Gyermeknap alkalmából pedig a megszokottnál sűrűbben indulnak vonatok.

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .