Gyermekvasút

Új felületen a Gyermekvasút!

Bizonyára mindenki használ egy útvonaltervező alkalmazást. A legismertebb a fővárosban tagadhatatlanul a BudapestGO. Természetesen sok más ilyen applikáció is van. Hasonló még pl. a menetrend.app, amelyben más magyar városok helyi közlekedésének menetrendje is megtalálható. Számunkra viszont azért különleges ez az alkalmazás, mert május 17. óta a Gyermekvasút menetrendje is megtalálható benne.

A menetrendet a nosztalgiajáratok között találjuk zöld „GYV” jelzéssel. A napot és a megállót kiválasztva mindig az aktuális napi indulásokat mutatja, azonban – a MÁV apphoz hasonlóan – a nosztalgia vonatok menetrendjét itt sem találjuk meg benne.Kiválasztva az egyik indulást, egy adott vonat menetrendjét tudjuk megtekinteni, akár az átszállási kapcsolatokkal.Ám ami a legszórakoztatóbb talán az egész appban, hogy ha helyesen adjuk meg útvonaltervezésnél a kiindulási pontot és a célt, akkor akár a Gyermekvasutat is felajánljhatja, mint utazási lehetetőséget.Egyelőre a május végi vágányzárral még nehezen tudott mit kezdeni, de bízunk benne, hogy még tovább fogják fejleszteni az alkalmazás ezen funkcióját.

Gulyás-Balla Márk

Pajtás: 55. tanfolyam, XII. csoport
iFi: 64-65. tanfolyam, IX. csoport
Ifiképzés

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .