Kultúra

Banános piskótakarikák vaníliaöntettel

A téli hidegben az ember egy kis finomságra vágyik. Mi sem egyszerűbb annál, minthogy otthon elkészíts magadnak egy kis ebéd utáni desszertet. Nem kell egyéb hozzá, mint egy kis leleményesség és némi hozzávaló. Ezúttal szintén egy egyszerű, de nagyszerű recepttel állok elétek.

Először is vegyél a boltban egy zacskó kerek babapiskótát, valamint egy fürt banánt! A banánt vágd fel karikákra és tedd bele két kerek babapiskóta közé, majd ezt az egészet szúrd át egy fogpiszkálóval! Tedd őket egy tálba szorosan egymás mellé! Aztán vegyél elő vaníliás pudingot és azt is készítsd el:

A pudingport keverd össze némi hideg tejjel és adj hozzá cukrot! Finomra keverd el, hogy ne legyen csomós! Fél liter tejjel és 3-5 evőkanálnyi cukorral épp elegendő lesz a puding mennyisége négy főre. A megmaradt tejet (hiszen csak egy kicsivel kevertük el a port) forrald fel, amikor kész, vedd le a gázról és add hozzá a csomómentes port! Tedd vissza a tűzre és folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen, legalább egy percig forraljuk! Majd vedd le a gázról és öntsd rá a tálban elhelyezett banános karikákra! Hagyd, hogy megdermedjen!

Aztán már fogyaszthatod is a pudingos vaníliás piskótakarikákat. (Ha szeretnéd, nyomhatsz rá tejszínhabot vagy csokiöntetet!)

 

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .