Egyéb

What a feeling?

Zene hatása

Sziasztok!

Íme egy újabb zene cikk. Most arról fogok nektek írni, hogy az érzelmeidet hogyan változtathatod meg a zene segítségével. Biztos volt már mindenki ideges annyira, hogy sokáig nem tudott megnyugodni. Nos, a zene segíthet az ilyen problémákon, de vigyázni kell, mert ronthat is.

Klasszikus zene:

KomolyzeneEzt a fajta zenét sajnos nagyon sokan nem hallgatják, de ez a leghatásosabb a stressz ellen. Szóval, ha mondjuk este van és másnap az iskolában írtok két témazárót, nagyon izgulsz, nehogy rosszul sikerüljön, akkor elő kell húznod pár klasszikus számot a telefonodból. Rövid idő után biztosan jobban érzed magad. De a klasszikus zene nemcsak a stressz ellen hat, hanem rendszeres hallgatása esetén nagyban segít a kreativitásod fejlesztésében is.
http://www.youtube.com/watch?v=YAOTCtW9v0M&feature=related

Azonban vannak rombolóhatású zenék is:

Country:

CountryAmerikában ezt a számot sokan hallgatják, ott sokkal több a depressziós ember. Ha vesszük az előző példát, akkor azt lehet mondani, hogy nem a countrytól leszel nyugodt. Ilyen helyzetekben ezt inkább kerüld el!

 

Vannak  olyan stílusok, amik embertől függenek, hogy hogyan reagálnak rá:

Ilyen a rock: néhány embernél aggressziót válthat ki, de valakinél olyan adrenalinlöketet ad, amitől boldogabb lesz.Rock

A másik ilyen stílus a rap: köztudott, hogy a rap nagyon sok dühöt, agressziót sugároz. De vannak olyan emberek, akiknek ez a fajta zene segít a feszültség feloldásában.

 

Bence

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .