Szakmai

Makettpincér (Videóval!)

Vidám különlegességgel akar kilógni a többi étterem sorából néhány cseh vendéglő. Vonat szállítja az utasok asztalához az italokat.

A Vytopna nevű étterem vonatai természetesen nem „életnagyságúak”, de nem is túl kicsik, mármint nagyobbak a vasúti terepasztalok modelljeinél. Tehervagonjaikban kényelmesen elfér egymás mellett akár két teli korsó – hagyományos tányér ugyanakkor nem fér rájuk.

Tehervonat érkezik a 6-os asztalra, a vágány mellett kérjük vigyázzanak!
Tehervonat érkezik a 6-os asztalra, a vágány mellett kérjük vigyázzanak!

Csaknem fél kilométer a vasúti pálya  teljes hossza, mindegyik asztalhoz vezet vakvágány. A játékosság ellenére az egész vasúthálózat meglehetősen bonyolult, évek alatt fejlesztették ki a vendéglő tulajdonosai, akik persze eleve imádták a modellvasutazást.

Az étterem belseje leginkább egy hatalmas terepasztalhoz hasonlít, végső soron egy asztalnál ül mindenki, ám külön leágazások vannak a szeparált asztalrészekhez. A vonatok erdős, sziklás vidékeken, alagutakon, tavak feletti hidakon zakatolnak keresztül, hogy elfuvarozzák a vendégeknek innivalójukat. A vendéglőben a konyha sem utolsó – a sült kacsától a grillezett lazacon át az ürücombig akad minden.


Kirakat

Az étterem tapasztalatai szerint nem csupán kis- és nagy gyerekek (apukák) élvezik a különleges felszolgálást, hanem a nők körében is népszerű a kisvasútpincér. Prága mellett Brnóban és Orlovában is van.

 

 

 

 

Forrás: MTI, vezess.hu

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .