Cikkek

Autómentes nap 2012.

Európai Mobilitási Hét
Európai Mobilitási Hét

„Színházi, képzőművészeti, gasztronómiai és közlekedéssel kapcsolatos programokkal, koncertekkel és bemutatókkal várja a közönséget az Andrássy Korzó a szombati Európai autómentes napon az Andrássy út Bajza utca és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán, pénteken pedig a Sétálj! Napon ismerhetők meg Budapest érdekességei.

Péntek estétől vasárnap hajnalig autóktól elzárt területté válik az Andrássy út. Az autómentes napra kilátogatók a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, közlekedésbiztonsággal barátkozhatnak játékos formában, miközben számos kulturális program várja őket: az Andrássy Korzó tematikus szakaszokra osztva vezeti végig a sétálókat a változatos programok forgatagában.

  • Andrássy "liget"
    Andrássy „liget”

    A Bajcsy-Zsilinszky út felőli részen fiatal képzőművészeti csoportok helyben alkotása, valamint a WAMP és a Népi Iparművészek Szövetsége iparművészeti vásárai csalogatják az érdeklődőket.

  • A TeARTrum Fesztivál színházi produkciói többnyire a környezetvédelem, fenntarthatóság és a Duna gondolatköréhez csatlakoznak. Az eseményen több mint ötven fővárosi független és kőszínház mutatkozik be két színpadon és a közöttük húzódó színes pavilonsorban.
  • A BKK Kerék-város Korzón kezdő és haladó bringások egyaránt találnak programokat, pályákat, tanácsadás, míg az Ízek Korzója hideg-meleg ételekkel, üdítővel, fagyival látja el a sétálókat.
  • A BKV kiállított nosztalgiabusza
    A BKV kiállított nosztalgiabusza

    A BKK Korzó a körút felől érkező látogatókat invitálja egy jó sétára, ahol a városüzemeltetés új módjával ismerkedhetnek: barátkozhatnak a füves villamospályával, „fonódhatnak” a budai villamossal, a járműkiállításon pedig a forgalomban lévő tömegközlekedési eszközök hétköznapi használatban elzárt részeit is megismerhetik.

  • A MÁV, MÁV-Start és a Volánbusz közös megjelenéssel a vasútnak és távolsági buszoknak az elővárosi közlekedésben betöltött szerepét mutatja be; a gyerekek számára a MÁV Gyermekvasút igazi vágánya, mozdonya és hajtánya teszi élménnyé a látogatást.
  • A Zöld Technika Korzón környezetbarát termékek és szolgáltatások mutatkoznak be, a Civil Korzón civil szervezetek adnak hasznos tanácsokat, a Közlekedésbiztonság Korzón a közlekedésmenedzsment alternatíváival ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a BRFK-OKBT pedig drámai hatású roncskiállítással hív fel a biztonságos közlekedésre.
  • Vágányok, hajtány, mozdony az Andrássy úton
    Vágányok, hajtány, mozdony az Andrássy úton

    A Terézvárosi Korzó a házigazda VI. kerület önálló rendezvénye, ahol a fiatalokat környezetvédelmi játékok, utcai sporteszközök, kerületi civil szervezetek pavilonjai várják.

A Sétálj! Nap és az Autómentes nap részletes programja a www.mobilitasihetbudapest.hu honlapon található meg.”

Forrás: MTI

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .