Kultúra

Lezárult a "Kisvasútra fel!" kampány

Kisvasútra fel!
Kisvasútra fel!

„Budapest, 2012. szeptember (MTI) – Sikeresnek értékelte a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a Kisvasútra fel! elnevezésű tavasszal indított kampányát, amelynek elsődleges célja az érdeklődők bevezetése volt a magyar kisvasutak különleges világába, emellett fel akarták hívni a figyelmet Magyarország azon természeti értékeire, amelyek a keskeny nyomtávú vasutakkal egyedülálló módon fedezhetők fel.

Forrás: Kisvasútra fel!

A Magyar Turizmus Zrt. idén tavasszal indította útjára a tanösvények és kisvasutak népszerűsítését szolgáló kampányát. A koncepció megvalósulásához az állami erdőgazdaságok az elmúlt két évben saját és támogatási forrásokból összesen 3,8 milliárd forintnyi fejlesztéssel járultak hozzá – adta hírül a Magyar Turizmus Zrt. és az MFB Zrt. közleménye.

 

A kampány őszi állomását szeptember 8-án Királyréten tartották Kisvasutak Napja a Börzsönyben címmel. A program kapcsán mintegy 3000 látogató kereste fel Királyrétet, ahová a legtöbben az Ipolyerdő Zrt. által üzemeltett kisvasúttal érkeztek Kismaros állomásról.

Forrás: Kisvasútra fel!A vasút szerelmesei megtekinthették a kisvasút-kiállítást, amely Magyarország kisvasútjait mutatta be, vagy kipróbálhatták saját erejüket a Hajtánypályán. Sétálás közben a turisztikai régiók sátrainál hasznos információkat, belföldi úti tippeket, turisztikai kiadványokat gyűjthettek be az érdeklődők.

Forrás: Kisvasútra fel!A Börzsöny élővilágával, az őszi erdő szépségével találkozhatott az, aki vállalkozott az élményösvény bejárására, amelyen interaktív játékok színesítették a programot. Az Ipolyerdő Zrt. fiatal szakemberei vezették be a gubacstinta-készítés rejtelmeibe az érdeklődőket, vagy íjászkodni tanították a gyerekeket. A kézműveskedni vágyók készíthettek csuhébabát, bőr karkötőt, sőt még a kovácsműhelynél is szorgoskodhattak.

Forrás: Kisvasútra fel!A színpadi fellépők sorát a Csalogató együttes nyitotta, majd az Ámulat társulat mesélt és járt népi táncot a közönségnek, a délutáni Kolompos koncert idejére pedig teljesen megtelt az alkalmi nézőtérként szolgáló tisztás. A látogatókat a nap végén a Kismaros felé közlekedő kisvonat szállította vissza a városba.

A kampány tavaszi ciklusában előbb fővárosi és vidéki játszóházakban népszerűsítette a kisvasutakat a Magyar Turizmus Zrt., 53 helyszínen, a programokat csaknem 80 ezren látogatták meg. Az általános iskolai osztályok számára internetes kvízjáték készült, amelyen háromfordulós versenyben 980 osztály vett részt, a három nyertes osztály nyáron és a tanév elején meg is kezdte erdészeti erdei iskolás pihenését kisvasutazással.

 

Forrás: Kisvasútra fel!Szeptember 8-án – a kampány országos jellegét hangsúlyozva – átadták az újjáépített Lajosháza-Szalajkaház szakaszt, amelyen a továbbiakban menetrend szerinti járatok biztosítják a Mátra mint turisztikai úti cél kisvasutas megismerésének lehetőségét.”

A pályázatra feltöltött képeket az alábbi linkeken találod:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.216854618415856.35308.216838675084117&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.271888316245819.45012.216838675084117&type=3

Forrás: MTI

Örömmel vettük észre, hogy a fotópályázat nyertesei között egy gyermekvasutast is köszönthetünk!

Fotópályázat

A fotópályázat nyertesei az augusztus 22-én közjegyző jelenlétében megtartott sorsoláson az alábbi játékosaink lettek:

Fődíj: egy Nikon D3100-as digitális fényképezőgép

Rékus György-Mózes

Egy-egy Nikon S3100-as kompakt fényképezőgépet nyertek

  1. Lukács Szilvia
  2. Elekné Kovács
  3. Nikolett Csesznok
  4. Dominika Szeri
  5. Ádám Joó

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .